Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
SDKÚ-DS podporí v prezidentských voľbách Pavla Hrušovského
Zdielať na

SDKÚ-DS podporí v prezidentských voľbách Pavla Hrušovského

BRATISLAVA / Strana SDKÚ-DS podporí v prvom kole prezidentských volieb kandidáta strán KDH a Most-Híd Pavla Hrušovského. „Odporúčame voličom podporiť vo voľbách Pavla Hrušovského. Je to kandidát, ktorý má reálnu šancu postúpiť do druhého kola prezidentských volieb,“ vyhlásil v stredu na brífingu predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Veria, že postúpi do druhého kola

Prezídium SDKÚ-DS podľa Freša pri rozhodovaní o podpore kandidáta v prvom kole uprednostnilo dlhodobú líniu strany, ktorou je spájanie štandardných stredopravých síl, ako protiváhy voči dominancii vlády jednej socialistickej strany.

„Pre nás je dôležité, aby tento signál spájania stredopravých síl bol naplnený aj v prezidentských voľbách,“ povedal Frešo. Vyhlásil tiež, že v prípadnom druhom kole strana podporí ktoréhokoľvek demokratického nesocialistického kandidáta.

Dnes oznámil kandidatúru Robert Fico

Prezidentskú kandidatúru zatiaľ ohlásil poslanec NR SR Radoslav Procházka, podnikateľ Andrej Kiska, herec Milan Kňažko, bývalý predseda KDH Ján Čarnogurský, ktorý odišiel z KDH. Rada KDH ako prezidentského kandidáta schválila Pavla Hrušovského, ktorého podporuje aj Most-Híd. SaS navrhla Petra Osuského. Kandidátom Strany maďarskej komunity do prezidentských volieb je Gyula Bárdos.

Kandidatúru oznámila aj Ľubica Blašková a 75-ročný vedec Milan Melník. Jozef Behýl, ktorý sa venuje najmä tretiemu sektoru, avizoval, že sa tiež bude uchádzať o post hlavy štátu. Kandidovať chce aj invalidný dôchodca z Košíc Leonid Chovanec. Kandidatúru oznámil aj primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko.

V pondelok oznámil aj známy kardiochirurg Viliam Fischer, že chce zabojovať o post prezidenta. Stanislava Martinčka nominovala ešte vo februári na kandidatúru na post prezidenta SR Koalícia občanov Slovenska. Dnes kandidatúru oznámil premiér Robert Fico. VIAC TU.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy