Oblačno
21°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Prekvapenie, ktoré čakal asi každý. Fico oznámi kandidatúru, veľkolepo...
Zdielať na

Prekvapenie, ktoré čakal asi každý. Fico oznámi kandidatúru, veľkolepo...

BRATISLAVA / Premiér Robert Fico oznámi v stredu o 14:00 prezidentskú kandidatúru. Má sa tak stať v Historickej budove Slovenskej národnej rady. Fico má oznámiť kandidatúru pri zhodnotení výsledkov vlády a stanovení jej nových cieľov. Na stretnutie pozval členov vlády, poslancov NR SR za Smer-SD, ale aj veľvyslancov akreditovaných na Slovensku.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Predsedníctvo ešte nerokovalo

V nedeľu minister financií Peter Kažimír v relácii RTVS O 5 minút 12 oznámil, že najsilnejšia politická strana Smer-SD, ktorej predsedom je Robert Fico, oznámi svojho kandidáta do Vianoc. VIAC TU.

"Meno kandidáta strany Smer-SD na post prezidenta budeme poznať až potom, ako rozhodne predsedníctvo. Zatiaľ o tejto téme nerokovalo," uviedla hovorkyňa strany Smer-SD Monika Počátková.

Naopak, strana SDKÚ-DS svojho kandidáta stavať nebude. Podľa podpredsedu strany Ivana Štefanca je kandidátov veľa, preto strana počká, kým budú všetci a potom sa rozhodne.

V súvislosti s ohlásením odchodu poslancov Národnej rady SR Lucie Žitňanskej, Miroslava Beblavého a Magdalény Vášáryovej zo strany SDKÚ-DS, ktorý ohlásili vo štvrtok na rokovaní prezídia strany, povedal Štefanec len toľko, že nikoho neteší, keď je tím oslabený.

Kandidáti sú známi...

Na kandidatúru za prezidenta je potrebných buď 15 podpisov poslancov NR SR, alebo 15-tisíc podpisov pod petíciu od občanov. Prezidentskú kandidatúru zatiaľ ohlásil poslanec NR SR Radoslav Procházka, podnikateľ Andrej Kiska, herec Milan Kňažko, bývalý predseda KDH Ján Čarnogurský, ktorý odišiel z KDH.

Rada KDH ako prezidentského kandidáta schválila Pavla Hrušovského, ktorého podporuje aj Most-Híd. SaS navrhla Petra Osuského. Kandidátom Strany maďarskej komunity do prezidentských volieb je Gyula Bárdos. Kandidatúru oznámila aj Ľubica Blašková a 75-ročný vedec Milan Melník.

Prezidentom chce byť aj Fischer

Jozef Behýl, ktorý sa venuje najmä tretiemu sektoru, avizoval, že sa tiež bude uchádzať o post hlavy štátu. Kandidovať chce aj invalidný dôchodca z Košíc Leonid Chovanec. Kandidatúru oznámil aj primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko. v utorok (17.12) oznámil, že o post prezidenta chce zabojovať, aj známy kardiochirurg Viliam Fischer.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

SITA

Súvisiace články