Jasno
12°
Bratislava
Volejbalový turnaj na Skalke. Hráči pošlú peniaze Matejovi (21)
Zdielať na

Volejbalový turnaj na Skalke. Hráči pošlú peniaze Matejovi (21)

SKALKA/BANSKÁ BYSTRICA / Ani silná fujavica a zlé cesty neodradili volejbalistov od turnaja na Skalke. Pri Kremnici sa stretli kamaráti a spoluhráči Mateja Tótha. To je jeden z troch mušketierov z prvého Srdca pre deti. Pred tromi rokmi ste mohli vidieť jeho príbeh víťazstva nad rakovinou. Dnes s ňou žiaľ bojuje opäť.

Výťažok z turnaja na Matejovu liečbu

Matej v Kremnici každoročne organizuje turnaj Zasmečuj deťom zdravie. Výťažok z neho išiel na banskobystrickú onkológiu, kde sa liečil. Tentoraz ale výťažok z volejbalového turnaja poputuje na pomoc samotnému Matejovi.

Matej rád pomáha iným, teraz však chcú oni pomôcť jemu. Pre onkologické ochorenie, ktoré sa vrátilo po 4 rokoch, leží Matej v banskobystrickej nemocnici. Sobotný volejbalový turnaj venovali jeho spoluhráči iba jemu. "On je plný elánu, entuziazmu, držíme mu palce," hovorí Patrícia.

Matej: snáď si o rok zahrám s nimi

Celý výťažok z katarínskeho turnaja venujú družstvá na Matejovu liečbu. Prispeli všetci. Dokonca vedenie mesta odpustilo poplatok za prenájom ihriska. "Teším sa a ďakujem, snáď si o rok zahrám s nimi," hovorí Matej.

Matej podstupuje liečbu na hematológii v Banskej Bystrici. Verí, že Vianoce už strávi s rodinou. Veľký bojovník aj v týchto chvíľach myslí na druhých, a pripravuje ďalší ročník volejbalového turnaja na pomoc detským onkologickým pacientom. "Maťo to dlho robil pre druhých, teraz to robíme my pre neho," hovorí jedna z volejbalistiek Patrícia.

Beh zo srdca

Viac ako 600 bežcov, 10 kilometrov dlhá trať a jedna úžasná myšlienka. Venovať toto podujatie deťom. V centre hlavného mesta v nedeľu bežci prvej zimnej desiatky prvýkrát bežali v tričku so srdcom a pre dobrú vec. Pre podporu projektu Srdce pre deti.

Za Mateja bežala aj jeho priateľka Monika. "Keby som nemala pre koho bežať, asi nebežím," tvrdí Monika. "Je v nemocnici, teraz tu nemohol byť, ale nabudúce sľúbil, že príde. Takže verím, že si s nami oblečie tričko, zoberie číslo a budeme bežať," tvrdí web editor Matej Strcula. REPORTÁŽ TU. 

Pozor dražba!

Študenti z vranovskej SOŠ drevárskej vyrobili z kusu dreva nádherného anjela. Trvalo to dlhých deväť mesiacov. Hotové dielo sa rozhodli venovať do dražby pre Srdce pre deti.

Anjel sa už medzitým presunul z východu do Bratislavy a stojí na nábreží Dunaja. Tu bude tento skvostný anjel vystavený, pre všetkých, ktorí si chcú sochu pozrieť zblízka. Nie je vylúčené, že ten, komu sa zapáči bude aj patriť. Anjela si totiž bude môcť vydražiť. INFORMÁCIE, AKO SA DO DRAŽBY ZAPOJIŤ NÁJDETE TU.

SMS-ka pre dobrú vec. ĎAKUJEME!

Srdce pre deti môžete podporiť zaslaním prázdnej SMS v hodnote 5 EUR na číslo 871. Službu podporujú všetci traja mobilní operátori. Hodnota SMS je vďaka operátorom konečná a v plnej výške používaná na pomoc deťom, keďže režijné náklady projektu hradí denník Nový Čas. Srdce pre deti využíva verejnú zbierku Nadácie Pontis registrovanú ministerstvom vnútra. POHYB VAŠICH PEŇAZÍ sa dá SLEDOVAŤ ONLINE.

Srdce a jeho história

Springer prišiel na charitatívny nápad v roku 1978. V rádiu sa dopočul, že každoročne následkom dopravných nešťastí zahynie na cestách v Nemecku takmer 1 500 detí. Na väčšine miest totiž chýbali semafory či priechody pre chodcov.

Vydavateľ Springer sa rozhodol, že to tak nenechá a do veci zaangažoval denník Bild. A ukázalo sa, že práve sila najväčšieho tlačeného média v Európe môže ľudí zmobilizovať pre dobrú vec. 

Téme sa venuje reportérka Katarína Kováčiková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy