Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Kotleba prezradil, ako zmení Banskobystrický kraj
Zdielať na

Kotleba prezradil, ako zmení Banskobystrický kraj

BANSKÁ BYSTRICA / Hnedá škvrna na mape Slovenska. Aj tak vidia komentátori víťazstvo Mariána Kotlebu vo voľbách. Svet zase hovorí, že banskobystrickému kraju vládne neonacista a fašista pochodujúci v uniforme. Nový župan predstavil svoje plány.

Župan bez podpory

Kotleba predpokladá, že hoci väčšinu v krajskom zastupiteľstve budú mať strany, ktoré vo voľbách podporovali jeho protikandidáta Vladimíra Maňku, s poslancami bude môcť konštruktívne spolupracovať. „Ak prídeme s návrhmi v prospech slušných ľudí, v prospech života v kraji, nevidím dôvod, prečo by to tí poslanci nemali podporiť,“ uviedol.

Jeho prioritami vo funkcii predsedu kraja je zlepšenie sociálnej situácie slušných ľudí, vybudovanie perspektívy pre mladých ľudí, aby z kraja neodchádzali, a zlepšenie bezpečnostnej situácie aj v odľahlých častiach kraja. Trvá na tom, že ide o oblasti, ktoré má krajská samospráva vo svojej kompetencii. Spôsoby, ako chce svoje priority dosiahnuť, bližšie nekonkretizoval.

Vyhrážky súdom?

Na otázky, aký je jeho vzťah k holokaustu či Slovenskému národnému povstaniu odmietol odpovedať s odôvodnením, že sú to podrývačské otázky nesúvisiace so spravovaním krajskej samosprávy. V tejto súvislosti podotkol, že ho oslovili dve známe advokátske kancelárie, ktoré majú záujem zastupovať ho v súdnych sporoch. Svetové médiá si všímajú najmä jeho extrémistické názory. ČÍTAJTE TU.

Na sobotnom druhom kole volieb predsedu BBSK sa zúčastnilo 24,61 percenta voličov. Kotleba vyhral v deviatich z 13 volebných obvodov, resp. okresov kraja. Najvýraznejšie víťazstvo dosiahol v okrese Brezno, kde získal 70,57 percenta hlasov zúčastnených voličov. PODROBNÉ VÝSLEDKY TU.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy