Jasno
11°
Bratislava
Navonok chatrč, vnútri laboratórium na pestovanie marihuany
Zdielať na

Navonok chatrč, vnútri laboratórium na pestovanie marihuany

HRIŇOVÁ / Vrecia plné sušenej drogy, stovky črepníkov a kompletné laboratórium na pestovanie marihuany našli policajti počas razie na lazoch nad Hriňovou. Takto si vylepšoval rodinný rozpočet 34-ročný Ján. O tom čo sa deje v polorozpadnutom dome na samote, nemali tušenie ani najbližší susedia. Muž sa po razii radšej išiel sám udať na políciu.

Dokonalý úkryt

Bola to blesková akcia, desiatka po zuby ozbrojených policajtov obsadila dom. V podkroví objavili stovky črepníkov a špeciálne laboratórium na pestovanie. Nechýbalo odsávanie či zavlažovací systém.

34-ročný muž si vybral na prvý pohľad dokonalý úkryt. V polorozpadnutej chalupe by drogové laboratórium čakal iba málokto. Dom stojí na lazoch, vysoko v kopcoch nad Hriňovou. V okolí je iba zopár chalúp. Domácich by ste spočítali na prstoch jednej ruky. A ani tí si nič podozrivé nevšimli.

Zaistili 36 kíl marihuany

"Nič som nevidel, nepočul," hovorí sused. To, že v chalupe sa deje čosi nekalé, si uvedomili až potom, ako celý dvor obsadilo policajné komando a von vynášali kvetináč za kvetináčom a vrecia plné sušenej drogy.

Počas razie polícia zaistila až 36 kíl rastliny. Expertíza už potvrdila, že ide o marihuanu. "Zo zaisteného množstva by sa dalo vyrobiť niekoľko stoviek jednorázových dávok," informuje hovorkyňa policajného zboru Mária Faltániová.

Na políciu sa prihlásil sám

Pestovaním drog si takto privyrábal 34-ročný muž. Ján si chalupu na lazoch  takpovediac požičal od príbuzných. "Občas chodieval, ale naozaj len zriedkavo," opisuje sused.

Správa o razii sa po okolí rýchlo rozšírila a  Ján to radšej vzdal. Sám si prihlásil na polícii a ku všetkému sa priznal. Údajne iných komplicov nemal. V noci ho policajti eskortovali na zvolenský súd, ktorý rozhodol o jeho vzatí do väzby. Za drogy mu hrozí 10-ročný trest.

Téme sa venuje reportérka Katarína Kováčiková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy