Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na rýchlovlak zabudnite! V Snine majú pomalovlak
Zdielať na

Na rýchlovlak zabudnite! V Snine majú pomalovlak

SNINA / Čo je to rýchlovlak vie asi každý. V Snine však majú presný opak. Vlak, ktorý predbehnete aj peši. Vodiči áut už strácajú nervy. Na jednom z úsekov ide totiž extrémne pomaly.

Vodiči sú zúfalí

"Už mám nervy dávno v ťahu, lebo išiel som sem a som takisto stál asi 5 minút a vlak bol ešte kilometer od nás," hovorí jeden z vodičov. "Na nervy to je, ale čo narobíme," dodáva iný vodič.

Na mimoriadne pomalú jazdu vlaku upozorňujú vodiči už dlhšiu dobu. "Zbytočne zdržiavajú a neviem kvôli čomu," hovorí ďalší z vodičov. "Je to v dĺžke 550 m je zavedené prechodné obmedzenie traťovej rýchlosti na rýchlosť 10km/h. Z dôvodu zhoršeného technického stavu železničného zvršku," uviedla hovorkyňa ŽSR Martina Pavlíková.

Vodičov trápi najviac to, že závory uzatvoria naraz všetky železničné priecestia v meste, aj keď je vlak ešte v nedohľadne. S tým však nenarobia nič, pretože ovládanie priecestí je automatické. "Tu si počkáte nejakých 10 až 15 minút, ale to sedem krát na deň. V prípade, že niečo zásobujete, dovážate a toto vám spravia sedem krát, tak pol šichty v ťahu," hovorí vodič.

Oprava trate? Niekedy v roku 2014

"Ak vlak prichádza zo smeru Stakčín k zastávke Snina mesto, obe železničné priecestia už musia byť uzatvorené, pretože vlak sa už dávno nachádza v tzv. ovládacom úseku obidvoch priecestí," dodáva Pavlíková.

ŽSR o tomto problémovom úseku vie, na zrýchlenie vlaku si však budú musieť ešte chvíľu počkať. "Obmedzenie traťovej rýchlosti v uvedenom úseku bude trvať do vykonania komplexnej rekonštrukcie železničného zvršku. Akcia je zaradená do plánu na rok 2014," dodáva Martina Pavlíková, hovorkyňa ŽSR.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy