Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Policajta vyhodili, vraj bol na horúcej stope
Zdielať na

Policajta vyhodili, vraj bol na horúcej stope

KOŠICE / Za posledný rok prepustili v košickom kraji už trinásť policajtov. Jeden z nich ale tvrdí, že to na neho našili preto, lebo bol na horúcej stope. Je dokonca presvedčený o tom, že proti nemu použili ľudí z druhej strany zákona.

Vraj ho zbil v službe

Policajt, ktorý objasnil 5 vrážd a desiatky lúpežných prepadnutí, sedí na lavici pre obžalovaných. Paradoxne ho na ňu posadil odsúdený recidivista, ktorý ma na svedomí nespočetné množstvo krádeží. "Päťkrát, ale všetko som si odsedel," tvrdí údajná policajtova obeť Ján.

"Tento recidivista a súčasne aj analfabet bol zneužitý inšpekciou ministerstva vnútra, aby voči mne krivo vypovedal," myslí si zase obvinený expolicajt Vojtech. Muž z osady totiž vypovedá, že bývalý kriminalista ho zbil v službe, keď objasňoval krádež peňazí.

Kto rozhodnutia kontroluje?

On sám tvrdí, že ľudí z inšpekcie, ktorá policajtov vyšetruje, nekontaktoval. Vraj to bolo naopak. "Prišli osobne, mali papiere a že sa dozvedeli, ako dlho som bol chorý. Neviem, ako na to prišli," vysvetľuje Ján. "Som došiel na stopu závažným trestným činom, ktoré zo strany určitých funkcionárov, nechcú, aby boli objasnené," dodáva expolicajt.

Osadník pred sudcom potvrdil, že sa  pracovníci inšpekcie zrejme poznali s jeho susedom, údajným úžerníkom. "Si môžu robiť čo chcú. A zákon, ktorým sa riadia, im podľa mňa dáva možnosť a benevolenciu a tvária sa, ako by boli bohovia na Olympe," hovorí Vojtech. Otáznym ale zostáva, kto rozhodnutia policajnej inšpekcie, ktorá spadá pod ministerstvo vnútra, kontroluje.

Rozpory vo výpovediach svedka

"Dôkazné prostriedky hodnotí vyšetrovateľ prokurátor, ak sa to dostane pred súd, tak aj súd predsa musel súhlasiť s prípravným konaním," informuje komunikačné oddelenie ministerstva vnútra. "Dôkazy nie sú žiadne. Je tam jeden poškodený, niekoľkokrát súdne trestaný...," dodáva obhajca obvineného expolicajta JUDr. Dušan Hudák.

Advokát obvineného policajta tvrdí, že je tam viacero procesných pochybení. No a zaujímavé sú aj rozpory vo výpovediach svedka. "Tak mohlo byť okolo 15:30, 16:30," tvrdil osadník. Ďalšia výpoveď, no o 5 minút neskôr. "Bolo to okolo pol jedenástej na obed," povedal zase neskôr.

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy