Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
V stredu sa vráti leto, krátke nohavice neschovávajte
Zdielať na

V stredu sa vráti leto, krátke nohavice neschovávajte

BRATISLAVA / Ak ste už definitívne chceli odložiť svoje plavky, opaľovacie krémy, krátke nohavice či tričká hlboko do skrine, ešte počkajte. V najbližších dňoch sa vám môžu zísť. Je síce Jeseň, ale Leto ešte nepovedalo posledné slovo. Najbližšie dni nám podľa predpovedí ešte na chvíľu pripomenú leto.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Možno padne rekord

"Všetko nasvedčuje tomu, žeby mohlo byť pekné počasie babieho leta. A ktovie či ešte náhodou nejaký ten rekord nepadne," uviedol meteorológ Najlepšieho počasia Peter Jurčovič.

Teplota by mala stúpať počas nadchádzajúceho týždňa a slnko nás postupne povyzlieka. "Rátame s tým, že najteplejšie by mohlo byť v stredu. A že by to mohlo ísť na tých 23 stupňov. Či bude 24, uvidíme," hovorí Jurčovič.

Ak by bolo 24, pôjde už o nový rekord. Tie doterajšie boli nižšie. "Rekordy sú na väčšine Slovenska od 20 do 23 stupňov v nasledujúcich dňoch. Jedine Hurbanovo je výnimkou, kde 25 pripadá na posledný októbrový deň," tvrdí Jurčovič.

Na kúpanie to však nebude

S odkladaním letného oblečenia, plážovej obuvi či opaľovacích krémov teda ešte pár dní počkajte. Na kúpanie to ale pre bežných smrteľníkov nebude. Voda sa totiž v jazere za tých pár dní nedokáže dostatočne vyhriať. Najmä, ak v noci teploty prudšie poklesnú. "Pokiaľ bude hmla, tak môže byť aj o tých 10 stupňov menej," tvrdí meteorológ.

"V utorok a vo štvrtok bude viac hmiel. Prípadne slabý dážď," dodáva Jurčovič. Všeobecne sa však chystáme v stredu na posledné pripomenutie leta pri teplotách okolo 23 stupňov.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy