Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
V Rožňave charitatívne kontajnery vykrádajú deti kurióznym spôsobom
Zdielať na

V Rožňave charitatívne kontajnery vykrádajú deti kurióznym spôsobom

ROŽŇAVA / Určite ste si už všimli kontajnery na zber použitého oblečenia a obuvi. Veci putujú ľuďom v ťažkej životnej situácii a nami vyhodené oblečenie im veľmi pomôže. Nádoby plné šatstva sú však pre niektorých príliš veľkým lákadlom.

Systém majú riadne premyslený

Rodičia pravdepodobne posielajú vykrádať kontajnery určené na charitu svoje deti, keďže dospelý človek sa do úzkeho priestoru jednoducho nedostane. Systém majú vykrádači dobre premyslený. Po tom, ako do kontajnera vojde dieťa, do preklápacieho otvoru ukladá oblečenie, ktoré jeho komplic nenápadne vyberá.

"Je dosť smutné, že veci určené na charitu, sa takýmto spôsobom využívajú a zneužívajú," povedal hovorca mesta Rožňava Peter Gallo. "Prijmeme si systém opatrení, zameraním na hliadkovú činnosť aj na tento problém," hovorí zase náčelník mestskej polície Róbert Hanuštiak.

Použiteľné veci by mali ísť na charitu

Textil, obuv i hračky firma vlastniaca kontajnery triedi. Tie použiteľné idú na charitu, ostatné sa ďalej spracovávajú. Bezohľadne vykrádanie prekvapilo aj konateľa.

Ľudia veria, že oblečenie ktoré samy nepotrebujú pomôže niekomu inému, či sa však naozaj dostane ku ľuďom v núdzi je už teraz otázne.

Téme sa venuje reportérka Martina Molčanová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy