Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Bezplatné parkovanie pre vozičkárov pred nemocnicou? Nie všade
Zdielať na

Bezplatné parkovanie pre vozičkárov pred nemocnicou? Nie všade

PREŠOV / Ťažko zdravotne postihnutí na východe Slovenska sú nahnevaní. Kým vo všetkých okolitých nemocniciach majú parkovanie v nemocnici zadarmo, v Prešove musia vyťahovať peňaženky.

Zadarmo majú len 25 minút

Preukaz ZŤP za oknom vášho auta vám síce v prešovskej nemocnici zabezpečí lepšie parkovacie miesto, ale pri odchode zaplatíte za parkovanie presne toľko isto ako všetci ostatní. 

Ľudia, ktorí preukaz ZŤP majú alebo niekoho sprevádzajú, kto ho má, sú nepríjemne prekvapení. U lekára sú niektorí veľmi často. V čakárni presedia niektorí i hodiny.

25 minút majú zadarmo, ale potom platia za každú polhodinu. Niekedy sa to pekne nazbiera. Žiaden zákon pritom parkovanie pre ZŤP pri nemocniciach neupravuje, a tak to ostáva na vôli či nevôli nemocnice.

Inde je to zadarmo

Kým niekde vám teda preukaz so symbolom vozičkára pomôže, inde si ho ani nevšimnú. "Povinnosťou poskytovateľa zdravotnej starostlivosti bolo vytvorenie vyhradených parkovacích miest, čo sme aj urobili," tvrdí hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Prešove Renáta Cenková.

"Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura v Košiciach uznáva európske preukazy ZŤP, ktoré sú vydané na auto a meno," hovorí hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach. "Nemocnica Levoča akceptuje preukazy ZŤP, títo majú parkovanie zadarmo," hovorí hovorkyňa Nemocnice Levoča Marta Csergeová.

Téme sa venuje reportér Vladimír Jurek. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy