Skoro jasno
23°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Príde o majetok? Dlžoby má syn, no pyká otec
Zdielať na

Príde o majetok? Dlžoby má syn, no pyká otec

TRENČÍN / Súdny exekútor prišiel invalidovi zobrať jeho majetok, hoci on nič protizákonné neurobil. Dlžoby má jeho syn. A keďže býva v dome svojho invalidného otca, exekútor už označil veci, ktoré si z tohto domu chce zobrať do dražby.

Všetok majetok patrí otcovi

Pána Šveca prednedávnom navštívil exekútor. Ten mu chcel vziať z domu všetko zariadenie. "Že prišli robiť exekúciu, že syn má exekúciu. Ja im hovorím, čo mám ja s tým, to je môj syn. Hovorím im, že sú zlodeji," vraví pán Švec.

Syn pána Šveca má dlhy a býva v jeho dome. Exekútor ho teda navštívil v mieste trvalého bydliska. Prišiel si vybrať veci, ktoré predá. Všetky však patria pánovi Švecovi.

Celý život poctivo pracoval. Teraz mu chce exekútor vziať televízor, sedaciu súpravu ktorú sám vyrábal,  obrazy, mikrovlnku, ale aj stroje z jeho chránenej dielne. "Povedal, že mi to môže vziať a ja sa môžem domáhať súdne navrátenia," hovorí. "Veci sa zatiaľ predávať nebudú, ja som pána Šveca vyzval, aby dokladoval pôvod majetku," tvrdí súdny exekútor  Jozef Augustín. 

Musí preukázať, že veci sú jeho

Pán Švec nemá žiadne dlhy. Exekútor mu napriek tomu v jeho vlastnom dome označil veci ktoré chce predať na dražbe. Ak o ne nechce prísť, musí preukázať, že sú naozaj jeho a nie synove.

Pán Švec nevie, ako veci zdokladuje. Mnohé dostal ako svadobný dar, iné si vyrobil sám. Je rozhodnutý pre krajné riešenie. "Keď sa v tomto nič nezmení, tak ja odchádzam a požiadam českú republiku o politický azyl," uzatvára.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy