Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Na chodník padol obrovský strom. Hrozila tragédia
Zdielať na

Na chodník padol obrovský strom. Hrozila tragédia

BANSKÁ BYSTRICA / Niekoľkometrový strom sa zrútil priamo na chodník v Banskej Bystrici. Ľudí idúcich z práce síce ohrozil, ale našťastie nikoho nezranil. Poškodil ale plot aj elektrické trolejové vedenie.

Hrozila tragédia

Obrovský strom sa náhle zrútil na chodník, časť kmeňa dokonca poškodila elektrické vedenie nad cestou. Autá brzdili v poslednej chvíli. Jediným šťastím je, že padajúci strom nezasiahol žiadnych chodcov. Pritom tadiaľ chodia žiaci do neďalekej školy. "Touto cestou chodím často, keby si niekto ublížil, bolo by to hrozné," povedala miesta obyvateľka.

Cestu museli uzavrieť, trolejbusy nechodili, ľudia sa vracali domov pešo. Cestu sa podarilo sprejazdniť v priebehu hodiny. Hasiči strom rozpílili. Prečo sa strom zlomil, zatiaľ jasné nie je. Zrejme pre silný vietor, ktorý fúkal.

Nie je to prvý prípad

Nie je to prvý prípad. Pred pár mesiacmi sa zlomili staré topole neďaleko športovej haly v Banskej Bystrici. Poškodili 5 zaparkovaných áut. Stav stromov pravidelne kontrolujú zamestnanci mestského úradu ako aj správca mestskej zelene. "Ročne spília približne 120 stromov. Buď rastú krivo, alebo sú napadnuté chorobou," uviedla hovorkyňa Mestského úradu Banská Bystrica Martina Kanisová.

V prípade, že stojí takýto strom na súkromnom pozemku, mesto musí upozorniť majiteľa aby ho odstránil. "V prípade že vznikne škoda, občan ju môže vymáhať u majiteľa pozemku," dodala Martina Kanisová.

Téme sa venuje reportérka Katarína Kováčiková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TVJ JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy