Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pozor na silný vietor! Cez víkend nás ochladia búrky
Zdielať na

Pozor na silný vietor! Cez víkend nás ochladia búrky

BRATISLAVA / Extrémne horúčavy majú vystriedať búrky so silným nárazovým vetrom. Slovenský hydrometeorologický ústav dokonca varuje pred možným krupobitím. Napršať má vraj toľko vody, že sa treba pripraviť aj na lokálne povodne. Na slnečný víkend teda zrejme môžeme zabudnúť.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Dážď väčšia atrakcia ako Tatry

Po dlhých dňoch horúčav ako na púšti, celé Slovensko túžobne očakávalo sľúbované búrky. Dážď si však užili najmä ľudia na Kysuciach a Orave a poriadna búrka zavítala aj do Tatier.

Aj napriek varovaniam si ju mnohí ľudia užívali a považovali ju pomaly za väčšiu atrakciu ako samotné Tatry. "Keď prší, je to super. Nič nám nevadí," hovoria turisti. Mnohým turistom akoby dážď vôbec neprekážal. Stále sa prechádzali a dokonca sa ani neponáhľali domov.

V sobotu slnko nevykukne

"Ako postupovalo popoludnie, tak búrky boli čoraz častejšie aj v okolí Púchova, Trenčína či Myjavy," informuje meteorologička Miriam Jarošová. Mnohí Slováci sa už nevedia dočkať kedy budú môcť vytiahnúť zo skríň dáždniky.

"Predpokladáme, že už v noci na západe Slovenska bude veľa oblačnosti a na mnohých miestach počítame s prehánkami. V sobotu si zamračenú úlohu užijeme na celom Slovensku. Pripravte sa aj na krupobitie s naozaj silným vetrom. Teploty výrazne poklesnú. "Búrky budú sprevádzané veľkým nárazovým vetrom, intenzívnymi zrážkami," dodáva Jarošová.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Špeciálne spravodajstvo KRIMI PLUS v sobotu o 18:00.

ISIFA/Lidové noviny

Súvisiace články

Najčítanejšie správy