Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Csaba (44) zabíjal ryby elektrinou. Pytliakovi hrozí basa
Zdielať na

Csaba (44) zabíjal ryby elektrinou. Pytliakovi hrozí basa

KALINKOVO / Rybárska stráž chytila pytliaka, ktorý lovil ryby zakázaným spôsobom. Keďže pravdepodobne vyhubil všetko, čo bolo vo vode živé, mohol ohroziť aj kúpajúcich sa prípadne aj seba.

Pytliaka sledovali už dlhšie

Pytliaka už príslušníci rybárskej stráže sledovali dlhšie. Spolu s policajtmi sa ho podarilo chytiť ako lovil ryby s elektrinou. 44-ročný Csaba údajne pravidelne chodieval takto na rybačku pri obci Kalinkovo v revíri vodnej zdrže Hrušov. Upozornili na neho nielen svedkovia, ale aj rybári.

"Obvinený bol rybárskou strážou prichytený pri tom, ako lovil ryby zakázaným hromadne účinným spôsobom," poskytla vyjadrenie hovorkyňa polície Bratislava, Karina Považanová.

Elektrinou mohol ohroziť aj ľudí v jazere

"Cez autobatériu je pripojený zdroj vysokého napätia, toto následne napojil na takzvaný rybársky podberák," hovorí Roland Machala, vedúci Rybárskej stráže Rady Dunaja Žilina.
 
Rybárska stráž spolu s poriečnou políciou a enviromentálnymi kriminalistami, Csabu našli v okolí Vtáčieho ostrova. Ten sa zrejme snažil problémom vyhnúť, policajti ho však dobehli na Dunaji v okolí Čunova. Tam ho zadržali aj s člnom, v ktorom mal celé zariadenie. "Tento prístroj zabije po hodení do vody všetky živočíchy naokolo čo plávajú. Je tiež nebezpečný v blízkosti ľudí," upozorňuje Machala.

Za pytliactvo mu hrozí basa

Policajti muža predviedli na výsluch na policajné oddelenie. "Po vykonaní potrebných procesných úkonov bol muž umiestnený v cele policajného zaistenia," dodala Karina Považanová. 44- ročného Csabu už policajti obvinili z prečinu pytliactva a budú ho riešiť v tazvanom. superrýchlom konaní. Po skrátenom vyšetrovaní predložia policajti spis s návrhom na podanie obžaloby. Za pytliactvo mu hrozia až 3 roky za mrežami. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy