Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Laco (23) sa v škole ubytoval, potom ju vykradol
Zdielať na

Laco (23) sa v škole ubytoval, potom ju vykradol

TURANY / Ubytovať sa v školskom internáte počas prázdnin len preto, aby niekto mohol kradnúť je poriadna drzosť. Niečo také zažil riaditeľ školy v Turanoch. Zlodejovi našťastie zámer okradnúť školu a predovšetkým študentov nevyšiel, aj vďaka policajtom zo Sučian a Martina.

Krádež si všimol až riaditeľ pri kontrole školy

32-ročný Martinčan sa najskôr v školskom internáte ubytoval a potom kradol. Aj napriek tomu, že sú prázdniny riaditeľ školu pravidelne kontroluje, inak tomu nebolo ani v nedeľu. Okamžite  si všimol že dvere na učebniach nie sú v poriadku.  "Obvinený vypáčil dvere na viacerých miestnostiach a z jednej z nich odcudzil počítače s príslušenstvom," upresnila Jana Balogová, hovorkyňa polície Žilina.

Staré počítače zlodejovi nevadili

"Bola to rádovo 8 až 10ročná technika, ale bola funkčná. Našim žiakom by aj toto veľmi chýbalo," hovorí riaditeľ Spojenej školy Turany, Miroslav Kľučiarovský.

Policajti páchateľa vypátrali veľmi rýchlo, od začiatku im bolo jasné, že zlodejom bude len niekto kto má do budovy prístup. "Keďže vonkajšie dvere neboli poškodené a máme tu veľa ubytovaných robotníkov," dodal riaditeľ školy.

Keď niekto okradne deti, je to smutné

Predpoklady sa aj  skutočne potvrdili, výpočtovú techniku našli policajti v Lacovej izbe. "Poverený príslušník policajného zboru, obvinil 32-ročného Martinčana z prečinu krádeže," dodala Balogová.

Všetky ukradnuté počítače sa tak škole vrátili. "Je to veľmi smutné že krádeže sú na národným športom tak je to zarážajúce. Ale keď okradne deti, čo je najľahšia korisť, tak je to smutné," povedal Miroslav Kľučiarovský, riaditeľ Spojenej školy Turany. V prípade preukázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody až na dva roky.

Téme sa venuje reportérka Denisa Pirníková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy