Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
ZÁZNAM. V Rožňave strašia duchovia, pozrite sa
Zdielať na

ZÁZNAM. V Rožňave strašia duchovia, pozrite sa

ROŽŇAVA / Mladý muž z Rožňavy ostal v šoku, keď si pozrel záznam z kamery, ktorú má inštalovanú pred svojim domom. Podľa neho sa počas búrky zrazu na schodoch objavil duch. Také niečo sme tu dávno nemali, tak si to pozrime.

Majiteľ domu si myslel, že je to odraz

Majiteľ domu nie je s určitosťou presvedčený, že ide o ducha, napriek tomu si siluetu na zázname nevie vysvetliť. "Tá silueta je na jednom mieste, zhlukuje a pohybuje sa, takže neviem si to vysvetliť," vraví muž. 

Bielemu telesu na zázname najskôr mladý muž väčší význam nepripisoval, ukázal ho však aj svojim kamarátom. "Najprv mi napadlo, že to bude odraz, ukázal som to známym a oni mi povedali, že môže ísť teoreticky aj o ducha," dodáva.

Záznam sme ukázali aj odborníčke v oblasti psychológie, podľa nej ale biela silueta duchom určite nie je. "Podľa mňa sa jedná určite o prírodný náhodný úkaz, ktorý je veľmi pekne zaznamenaný," hovorí psychologička MUDr. Jana Grešková. 

Podľa odborníkov ide o prírodný úkaz

Podľa odborníkov meniacu sa siluetu, ktorá v istom uhle dokáže pripomínať aj ľudskú bytosť dokáže vykúzliť príroda. Podobné úkazy sa objavujú hlavne po daždi, hmle či počas striedania ročných období. Zaznamenať však akúsi hmlu vytvárajúcu siluetu postavy je ale skutočne raritou.

"Keď ľudia majú to šťastie, že to náhodne vidia, náhodne to zaznamenajú, tak si to pripomínajú  a dávajú tomu možno tú paranormálnu charakteristiku," dopĺňa Grešková. Odborníci tvrdia, že duchovia v žiadnom prípade neexistujú, napriek tomu však skúsenosti s ľuďmi, ktorí ich vidia, majú.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy