Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Politici budú môcť zastávať viac funkcií naraz aj naďalej
Zdielať na

Politici budú môcť zastávať viac funkcií naraz aj naďalej

BRATISLAVA / Politici budú môcť aj naďalej byť poslancami parlamentu a zároveň vykonávať funkciu župana, primátora či starostu. Obyčajní ľudia chceli pre poslancov Národnej rady zaviesť princíp iba jedného mandátu, ich snaha však bola márna.

Hrnčiar to vníma ako bod k dobru

Poslanci parlamentu by plnohodnotne mali vykonávať iba jednu funkciu. Presvedčení sú o tom Obyčajní ľudia. "Už naši prarodičia hovorili, že s jedným zadkom sa nedá sedieť na dvoch stoličkách. Nechápem, ako niektorí poslanci môžu mať deväť funkcií a všade sa tvária, že všetko robia naplno," hovorí Igor Matovič.

V Národnej rade je zopár politikov, ktorí sú zároveň poslancami žúp a ešte aj primátormi či starostami. Primátor Martina Hrnčiar hovorí, že zbiera skúsenosti ľudí, ktoré mu pomáhajú aj v parlamentnej robote.

"Ja sa denno denne musím stretávať s ľuďmi a to je moja obrovská výhoda oproti kolegom, ktorí sedia len v národnej rade a s ľuďmi sa stretávajú len vo volebnej kampani," vysvetľuje Hrnčiar.

Neuspel ani návrh Mezenskej

Neuspel ani návrh Heleny Mezenskej, ktorá chcela zmeniť nerovnovážny vzťah medzi dodávateľmi energií a spotrebiteľmi. "Snažila som sa zmeniť beztrestný prístup prevádzkovateľov a dodávateľov energií pri nevracaní preplatkov," vysvetlila.

Na záver sa snemovňa pomerne dlho venovala pritokorupčným návrhom Obyčajných ľudí, hoci o rovnakej téme už na tejto schôdzi bola reč. "Považujem trochu za mrhanie času ak sa parlament už po niekoľkýkrát venuje veci, ktorá už bola schválená a ku ktorej už aj tak zaujal svoje stanovisko," povedal poslanec za Smer-SD Otto Brixi.

Povodňové spravodajstvo na jednom mieste. ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy