Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Sťahovanie seniorov. Asociácia tvrdí, niečo nie je v poriadku
Zdielať na

Sťahovanie seniorov. Asociácia tvrdí, niečo nie je v poriadku

BRATISLAVA / Prípad z bratislavskej Petržalky rozpútal diskusiu o tom, ako si vážime dôchodcov. Seniori z domu sociálnych služieb Galant už boli podľa nášho zdroja presťahovaní do nových priestorov.

Regionálny úrad dal súhlas

Asociácia prijímateľov sociálnych služieb už v pondelok upozornila, že v OZ Galant nie je všetko s kostolným poriadkom. Deti pracovali ako vrátnici. Vedenie to vysvetlilo tak, že to bolo s vedomím rodičov.

Bratislavský samosprávny kraj nemá informácie o tom, že by na vrátnici robili deti, odporučili nám obrátiť sa na inšpektorát práce. Podmienky nie sú vhodné, o tom zrejme BSK nič nevie, keďže kontrolu tam v minulosti vykonal. Zároveň dodali, že regionálny úrad verejného zdravotníctva vydal súhlas, aby sa v priestoroch na Znievskej ulici v Petržalke poskytovali služby tohto typu.

Sú za tým zase tí istí ľudia

Asociácia hovorí, že dôchodcov presťahovali do domu v Lamači do iného zariadenia, za ktorým ale stoja tí istí ľudia ako v organizácii Galant, ktorá nedokázala zabezpečiť vhodné podmienky. Problém má byť v tom, že nie je spoločnosť zapísaná v registri a ani dom nemá oficiálny súhlas.

Jednoducho sa dá vysvetliť vyjadrenie BSK tak, že už na jeseň organizácia Galant informovala BSK o tom, že skončila nájomná zmluva, takže v priestoroch v Petržalke končia. BSK okamžite reagoval s ponukami pre všetkých, ktorí tam bývali. Nikto nereagoval tak, že by potreboval náhradné bývanie, preto BSK nemohol ďalej konať. To, že to trvalo tak dlho vedenie Galantu vysvetľuje tak, že vybaviť povolenia na nový dom vybavovanie predĺžilo.

Povodňové spravodajstvo na jednom mieste. ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy