Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vysokoškoláci - žiadni anjeli. Vraj sex, drogy a alkohol...
Zdielať na

Vysokoškoláci - žiadni anjeli. Vraj sex, drogy a alkohol...

BRATISLAVA / Slovenskí vysokoškoláci nie sú žiadni anjeli. Na známej sociálnej sieti sa píše o ich priznaniach k takmer všetkému, čo počas štúdia na škole, ale aj poza nej, robili. A to od hrania sa hier počas skúšok, až po fajčenie marihuany, pitie alkoholu, či sexuálne experimenty.

Ponúkame vám teraz výber z toho, čo môžete nájsť "zavesené" na sociálnych sieťach:

- "Počas dier v rozvrhu chodím huliť za Šafko."
- "Už dlhšiu dobu premýšľam, s ktorým profesorom z lekárskej fakulty by som sa mala vyspať, aby bola škola o niečo ľahšia."
- "Matiku najlepšie pochopíte, keď prídete zhulený a budete si profesora predstavovať ako obrovský hamburger."
- "Nezvyknem chodiť na prednášky, ale keď už sa vyberiem, tak zo zásady s vínom v termoske."

Sex študentky s profesorom?

Niektoré priznania by mohli mať aj dohru, napríklad, kde sa píše o sexe medzi študentkami a učiteľmi. Ukážka, ako toto "tajomstvo" asi funguje: "Keď som sa dozvedela o intímnom vzťahu jedného prednášajúceho a študentky, sľúbila som, že to nikomu nepoviem. Vydržala som to asi 30 sekúnd..."

V ankete s vysokoškolákmi o intímnych vzťahoch s prednášajúcimi, sme sa dozvedeli, že: "Ja som počul chrápať žiaka na prednáške, ale také story som ešte nepočul." Alebo: "Nejaké podvádzanie na skúške to sa vždy nájde, ale..." Do debaty vstupuje ďalší: "Chrápanie s profesormi to zatiaľ nemáme..." A s profesorkami? "Ani s profesorkami, to sme ešte neskúšali."

Stále pribúda čosi nové

Facebookové profily vznikli u nás len prednedávnom a už majú tisícky fanúšikov, sú na nich stovky priznaní a každý deň pribúdajú nové a nové. Stanovisko Univerzity Cyrila a Metoda v Trnave: "Facebook je sociálna sieť, kde môže každý slobodne prezentovať svoje názory, za ktoré naša univerzita nezodpovedá." Prorektorka UK Mária Patakyová: "Predpokladáme, že študenti zvládnu účasť na tejto recesii na primeranej úrovni."

Jedni veria, iní nie, čítajú všetci...

Samotní študenti odpovedajú po otázka, či si myslia, že je to pravda, čo sa na facebooku píše, rôznorodo. Jedni to pripúšťajú, pre iných sú to bludy, ďalší sú o tom skalopevne presvedčení. "Uvádzanie napríklad konkrétnych mien môže spôsobovať isté právne následky," vraví prorektorka UK Mária Patakyová.

Nakoľko sú priznania vysokoškolákov pravdivé, teraz nie je jasné, isté je ale to, že mnohí študenti trávia viac času ich čítaním a písaním, ako študovaním...

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Univerzita_Komenského_Bratislava

isifa.com - ilustračné foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy