Polojasno
17°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Podvedení murári. Slováka budú stíhať v Nemecku
Zdielať na

Podvedení murári. Slováka budú stíhať v Nemecku

BRATISLAVA / Stavebných robotníkov do Nemecka vylákali dvaja slovenskí podnikatelia. Murárske partie z celého Slovenska kontaktujú spravodajstvo TV JOJ a tvrdia, že robili pre podnikateľov, ktorí im za odrobenú prácu na nemeckých stavbách nevyplatili ani cent.

Podľa našich informácií ide o Bardejovčana, ktorého slovenská polícia márne hľadala už viac ako dva roky. Zamestnávateľom robotníkov a majiteľom nemeckej spoločnosti v jednej osobe, je Ján Lenart. Muž, ktorého úkryt sa našej polícii nedarilo vypátrať už viac ako 24 mesiacov. Dnešným dňom je preto pátranie po tomto mladíkovi z Bardejova už verejné. "Polícia po tejto osobe pátra z dôvodu dodania do výkonu trestu," uviedla hovorkyňa prešovských policajtov Jana Migaľová.

Chváli sa, ako sa jeho robotníkom dobre darí

Spravodajstvo TV JOJ kontaktovalo takmer 40 chlapov. Väčšina z nich sú otcovia rodín. tesári, obkladači, murári či zateplovači. Všetko majstri ktorí tvrdia, že ich podviedol práve tento Bardejovčan s jeho spoločníkom. Na internete sa chváli drahými autami a najmä tým, ako sa v jeho firme zamestnaným robotníkom, výborne darí. "Oni vám zavolajú, idete do nemeckej firmy. Keď máte deti, máte príspevky, máte všetko. všetko vám platia, všetko vám hradia...," hovorí jeden z oklamaných robotníkov.

Trestné stíhanie polícia posunula do Nemecka

Jeho kšeft na týchto chlapoch, ktorých Lenart so spoločníkom mal vylákať do Nemecka na prácu, budú vyšetrovať však zrejme len nemecké vyšetrovacie orgány. "Trestné oznámenie, ktoré sme v tejto súvislosti prijali, sme odstúpili na ďalšie konanie vecne a miestne príslušnému orgánu v Nemeckej spolkovej republike, ktorý už vo veci koná," uviedla hovorkyňa KR PZ Bratislava Petra hrášková. 

V stanovisku, ktoré nám Lenartova firma poslala do redakcie sa píše, že všetko čo títo muži tvrdia je len obrovský cirkus a ich obyčajné výmysly. "Danú vec má v rukách náš nemecký právnik, nakoľko nastal rozpor medzi zamestnancami nemeckej firmy a výkon práce bol v Nemecku. nechápeme, prečo sa urobila kačica na Slovensku," píše sa v stanovisku.

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články