Oblačno
21°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Pozor na hady. Oznam vyvolal paniku medzi záhradkármi
Zdielať na

Pozor na hady. Oznam vyvolal paniku medzi záhradkármi

MOJŠOVA LÚČKA / nedávno v Mojšovej Lúčke (okr. Žilina) takmer vypukla panika. Postaral sa o ňu nenápadný oznam na vývesnej tabuli. Je tam napísané, aby si ľudia dávali pozor na desiatky vreteníc, ktoré sa v okolí nachádzajú.

Oznam o hadoch vystrašil záhradkárov

Záhradkári, ktoré majú v Mojšovej Lúčke svoje pozemky teraz striehnu, či sa niekde neobjaví jedovatý plaz. Dokonca sa boja tam chodiť. Oznam veľkými písmenami upozorňuje, že v okolí ochranári vypustili jedovaté hady. Nechýba presný počet. "Teraz neviem, ako tam máme chodiť s rodinami a deťmi...," hovorí majiteľka záhrady.

"Podľa všetkého vypustili 150 zmijí. To bol kýbel zhruba 50-litrový," uviedol Ľudovít Čulák predseda ZO Mojšová Lúčka - za vrchom. Podľa predsedu záhradkárskej osady to jedna žena videla na vlastné oči. Jej meno nám nechcel prezradiť. Povedal však, ako ho poburuje, že ich o tom nikto oficiálne neinformoval.

Ochranári vraj žiadne hady nevypustili

"Zvieratá nech ochraňujú, ale nech ich nepúšťajú medzi ľudí," myslí si záhradkár. Keď sme zavolali pracovníkom štátnej ochrany prírody, okamžite reagovali, že to nie je pravda. Jedovatých hadov do voľnej prírody nikdy nevypúšťali.

Nemajú na to žiadny dôvod. "V prvom rade sa tam pôjdem pozrieť a overím si to, že tam taká tabuľa je a odfotím si to," uviedol odborný pracovník SNP Malá Fatra Martin Hatala. Podľa zoológa by mali záhradkári čo najskôr zvesiť nezmyselný oznam. Teda klamstvo, ktoré zbytočne šíri paniku.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články