Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Zraneného Slováka (26) previezli z Nepálu na Slovensko
Zdielať na

Zraneného Slováka (26) previezli z Nepálu na Slovensko

KATHMANDU/BRATISLAVA / 26-ročný Slovák, ktorý sa vážne zranil v Nepále po páde z asi 20 metrovej výšky, je už na Slovensku! Zúfalá rodina ho nevedela z tamojšej nemocnice dostať späť domov. Poisťovňa totiž odmietala zaplatiť jeho prevoz.

Jozef si plnil svoje sny

Dvadsaťšesťročného Jozefa naložili v Nepále, v meste Kathmandu a s prestupom v Bangkoku priletel až do rakúskeho Swechatu, kde si ho už prevzali naši záchranári.

Dvadsaťšesťročný Jozef mladík si plnil svoj cestovateľský sen. Päť mesiacov sa "potuľoval" Áziou a osudnou sa mu stala až expedícia popod Anapurnu. "Bol to jeden mladý veselý človek plný plánov a elánu. A dnes sa nám vrátil jeden zlomený človek," vraví jeho mama.

"Muž má dolámané končatiny, a to najmä v oblasti členkov. Nie sú to životu ohrozujúce zranenia, napriek tomu sú ťažké a leží na klinike úrazovej chirurgie," potvrdila hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Petra Maťašovská.

Vraj sa pokúsil o samovraždu

Zatiaľ sa ale nevie, čo sa v ďalekom Nepále presne stalo. Obrovské problémy však čakali aj rodinu mladého muža u nás doma. Poisťovňa ho totiž najskôr nechcela na Slovensko previezť aj napriek tomu, že bol riadne poistený. "Máme v k dispozícii lekársku správu, ktorá uvádza také skutočnosti, ktoré sú vo výluke z poistenia," potvrdila hovorkyňa poisťovne Lucia Muthová. 

Poisťovňa hovorila o pokuse o samovraždu, čo však rodina mladíka absolútne odmieta. Mladého cestovateľa tak teraz v najbližšom týždni čaká zložitá operácia a séria rôznych vyšetrení.

Téme sa venuje reportér Adam Zavřel. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy