Skoro jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Prvý máj u politikov. Aj bozkávanie pod čerešňou
Zdielať na

Prvý máj u politikov. Aj bozkávanie pod čerešňou

BRATISLAVA / Sprievody, farebné mávadlá či papierové holubice mieru. Toto všetko sa nám spája s dátumom 1. máj. Väčšina našich politikov na vtedajšie oslavy sviatku práce spomína s úsmevom. Dnes sa však radšej bozkávajú pod čerešňou alebo stavajú máje.

Počiatek si vyrobil mávadlo

"Ja si to pamätám ako dieťa, som podpálil susedovi lampión," hovorí poslanec Smer-SD Anton Martvoň. "Ja som chodil do sprievodov v Pezinku alebo v Bratislave, a potom sme sa tešili na dobrú cigánsku," dodáva zase minsite obrany Martin Glváč.

Naši politici dnes dávajú pred sprievodmi prednosť oslavám jari. "Ja už som si vyrobil také mávadlo a budem pochodovať po záhrade a oslavovať to," informuje minister dopravy Ján Počiatek.

Mazenská je sama a bez bozku

Sviatok práce, sviatok jari... máj je však aj lásky čas. Ani naši politici na to nezabúdajú. "Treba nájsť rozkvitnutú čerešňu, zobrať blízku osobu opačného pohlavia a využiť to a vybozkávať sa," radí poslanec SDKÚ-DS Ľudovít Kaník.

"Asi viete, ako na tom som. Zatiaľ som sama, nemám partnera, nemám priateľa, takže zrejme o tú pusu budem ukrátená," povedala poslankyňa OĽaNO Helena Mazenská.

My Slováci dnes máme o jeden dôvod na oslavu navyše. Dnes je to presne deväť rokov, čo Slovensko vstúpilo do Európskej únie. "Pre nás Slovákov niet významnejšej udalosti, než vstup Slovenska do únie. Máme možnosť spolupodieľať sa na tom, ako bude Európa vyzerať v budúcnosti," dodal podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy