Jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Uhynuté ryby vystrašili obyvateľov Michaloviec
Zdielať na

Uhynuté ryby vystrašili obyvateľov Michaloviec

MICHALOVCE / Okolo známeho rekreačného strediska Vinné jazero pri Michalovciach bolo dosť rušno. V ostatných dňoch sa tam objavili takmer metrové mŕtve ryby plávajúce hore bruchom. Miestni rybári nepodliehajú panike a o príčine úhynu nechcú polemizovať.

Majú viac ako 15 kilogramov

Návštevníci jazera sú v šoku. Pri brehu sa totiž nachádzajú obrovské mŕtve ryby. "Oni sa dvíhajú od dna, vidíte, že sú nafúknuté," hovorí hospodár Rastislav Kačmarský.

"Prevažne ide o tolstolobika bieleho. Zberáme ich už tretí deň," pokračuje hospodár. Ryby dorástli takmer do metrovej dĺžky. Ich váhová kategória je nad hodnotou 15 kilogramov. "Je ho dosť ťažko chytiť, preto taký vyrástol," vysvetľuje Kačmarský.

Voda bola vypustená a napustená

No a preto z nich nie sú kapitálne úlovky. Keďže neskončili na udici, ryby teda zdochli prirodzenou smrťou. "Som tu 20 rokov, a každý rok na jar je to prirodzený úhyn na starobu," dodáva majiteľ bufetu Ján Butala. "To vidíte, že to sú staré ryby, ktoré už majú pár rokov odslúžených," hovorí hospodár.

Ryby sa pozbierali a čoskoro sa môže začať letná sezóna. Návštevníci Vinného jazera teda nemusia mať žiadne obavy o kvalitu vody. "Toho roku bola voda vypustená a napustená," dodáva Butala.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy