Zatiahnuté
18°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Ródeo v Prešove. Toreadormi boli hasiči a policajti
Zdielať na

Ródeo v Prešove. Toreadormi boli hasiči a policajti

Ako na ródeu to cez víkend vyzeralo v Prešove. Cyklistov a ľudí na prechádzke po brehu Torysy vystrašil býk. Ten dokonca skočil aj do rieky a plával vo vode. Asi dve hodiny ho naháňali policajti a hasiči. Pre býka sa to napokon skončilo smutne, museli ho zastreliť.

V španielskej Pamplone sa koná svetoznáme ródeo, keď húf býkov naháňa v uliciach odvážlivcov milujúcich adrenalín. Svoje miniródeo zažil počas víkendu aj Prešov. Býk bol totiž iba jeden...

Z Veľkého Šariša až do Prešova

Ten ušiel z ohrady vo Veľkom Šariši a dostal sa až do krajského mesta. Ľudia neverili vlastným očiam, keď sa po cyklochodníku rútilo niečo rohaté a bez bicykla... Býk si to potom namieril k rieke Torysa. Hasičov zavolala mladá žena, ktorá celé býčie predstavenie sledovala: "Povedala som im, že vo vode pláva nejaký býček a potrebuje pomoc."

Párnokopytník bol asi smädný alebo sa počas svojej jarnej prechádzky zapotil, a tak sa šiel osviežiť. Pri brehu vyrušil aj párik zaľúbencov. Tí ho videli plávať dole prúdom. "Nie, nebáli sme sa, mysleli sme si, že je to krava," vysvetľovali so smiechom." Žena, ktorá volala hasičov: "Plávať vedel dobre, ale vyzeral, že bol veľmi vysilený."

Ortieľ mu podpísali policajti so samopalmi

Do lapania býka sa zapojili ozbrojené zložky i hasiči, no nemali to vôbec jednoduché. Zvýšený a ozbrojený záujem o jeho osobu býka zrejme natoľko vyľakal, že sa vydal proti prúdu rieky naspäť domov. Bol nekontrolovateľný a napokon sa mu krátky pobyt na slobode stal osudným. Keď vyliezol z vody, cestu mu skrížili policajti so samopalmi. Informuje hovorca KR PZ v Prešove Daniel Džobanik: "Z dôvodu bezpečnosti policajti po dohode s majiteľom býka usmrtili."

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Statný_býk

isifa.com - ilustračné foto

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy