Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
S adoptovanými deťmi má problém aj Francúzsko. Kde sú 2 chlapci?
Zdielať na

S adoptovanými deťmi má problém aj Francúzsko. Kde sú 2 chlapci?

BRATISLAVA / O podozrivých adopciách do zahraničia ste už toho počuli neúrekom. Tentoraz je tu ale prípad, ktorý možno otvorí pandorinu skrinku. Upozornili nás na to ľudia blízki centru pre medzinárodnú ochranu detí a mládeže. Ozvala sa nám žena, ktorá podozrieva úradníkov z nekalých praktík.

Boli na ňu naviazaní

Diváčka, ktorá chce zostať v anonymite sa nám ozvala do redakcie s tým, že už niekoľko mesiacov sa snaží dopátrať pravdy. Pravdy o tom, kde sú dvaja slovenskí chlapci, ktorí boli adoptovaní do Francúzska v roku 2007. Žena tvrdí, že odvtedy sa pod nimi akoby zľahla zem.

Tvrdí, že na ňu boli naviazaní, preto neverí, že by sa jej neozvali, keď naspamäť vedeli jej kontakty. V tom čase skončili druhú a piatu triedu základnej školy. Na ministerstvo práce sa preto obraciame s otázkami, keďže Francúzsko sa nespomína nikde v súvislosti s memorandom.

Skontaktovali sme sa s prababkou

Je všeobecne známe, že memorandum o spolupráci máme s Talianskom, Švédskom a Holandskom. Náš zdroj dokonca tvrdí, že je v tomto prípade problém aj s takzvanými postadopčnými správami.

Znamenalo by to, že chlapci odišli do Francúzska a 5 rokov o nich nikto zo Slovenska nič nevie. My sme sa už skontaktovali aj s ich prababkou, samozrejme vyjadrenie ministerstva práce prinesieme hneď ako to bude možné.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy