Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
FOTOGALÉRIA. Na cestách sa tvoria snehové jazyky a záveje...
Zdielať na

FOTOGALÉRIA. Na cestách sa tvoria snehové jazyky a záveje...

Počasie vyčíňa na mnohých miestach aj dnes. Hoci sneženie na juhovýchode na chvíľu utíchlo, v tejto chvíli sa biela pokrývka opäť zväčšuje. Situáciu navyše komplikuje silný vietor.

Boli ste pri tom? Pošlite nám foto či video. Ďakujeme!

Hoci vyzerá biela krajina spoza okna romanticky, vonku číha nebezpečenstvo na každom kroku. Vodiči o tom vedia svoje a nielen tí v autách, ale aj autobusári alebo rušňovodiči, v mraze a snehu kolabuje komplet doprava.

Silný vietor spôsobuje to, že mnohé cesty sú zaviate. Inde nerešpektujú vodiči predpisy a svojou riskantnou jazdou ohrozujú nielen seba, ale aj iných účastníkov cestnej premávky. Pozrite sa napríklad, aká bola poobede situácia medzi Šalou a Nitrou.

Silný vietor v okolí Trnavy

Polícia upozorňuje na kritickú situáciu na ceste medzi Hrnčiarovcami nad Parnou a Cíferom v okrese Trnava. Mimo cestu sa tu dostalo niekoľko áut, podľa trnavskej policajnej hovorkyne Martiny Kredatusovej ich vietor doslova sfúkol z cesty.

Hasiči upozorňujú na problémy aj na cestách Trnava – Bučany, Trnava – Malženice a Trnava – Zavar, kde sa vplyvom sneženia a silného vetra vytvárajú snehové jazyky.

Pripravení sú aj vojaci

V Bratislave bude druhý kalamitný stupeň platiť minimálne do sobotného rána, informoval bratislavský hovorca Ľubomír Andrassy. Problematická je najmä petržalská strana Dunaja vrátane Čunova, Jaroviec, Rusoviec, ale aj mestská časť Devín a Záhorská Bystrica.

V hlavnom meste sú v teréne nasadené všetky mechanizmy zimnej údržby. V prípade potreby je pripravené podať pomocnú ruku aj ministerstvo obrany a vojaci, informovala hovorkyňa rezortu Martina Balleková.

SHMÚ vydal výstrahu

Na celom území Slovenska sa do 21:00 budú tvoriť snehové jazyky a záveje a pre niektoré kraje Slovenska vydal Slovenský hydrometeorologický ústav výstrahu aj pred vetrom. Tá platí takisto do 21:00. Pre okres Brezno platí dokonca druhý stupeň výstrahy pred vetrom, pričom môže dosiahnuť rýchlosť 14 až 19 metrov za sekundu.

Pre Košický a Prešovský kraj platí prvý stupeň výstrahy. Snehové jazyky a záveje sa budú tvoriť na celom území krajiny.

Na bratislavskej Hlavnej stanici meškajú vlaky 20 až 60 minút. Viac vo videu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO

Súvisiace články