Jasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
ROZHOVOR. Infarkt sa u Harabina (55) nepotvrdil, ale...
Zdielať na

ROZHOVOR. Infarkt sa u Harabina (55) nepotvrdil, ale...

Šéf Najvyššieho súdu Štefan Harabin je už na Slovensku. Po utorňajších zdravotných komplikáciách a kolapse na viedenskom letisku ho na vlastnú žiadosť previezli do Bratislavy. Podľa našich informácií je mimo ohrozenia života. Podarilo sa nám s ním nakrútiť rozhovor, v ktorom priznáva, že za pád zo schodíkoch môže viacero faktorov...

Infarkt sa nepotvrdil

Šéf Najvyššieho súdu je hospitalizovaný v bratislavskom Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb na bratislavských Kramároch. Z viedenskej nemocnice sa na vlastnú žiadosť nechal previesť do Bratislavy. Nie však sanitkou...

Tu sa totiž ocitol krátko po tom, ako mu na letisku pred odletom do Južnej Ameriky prišlo nevoľno. "Taký som dostal chvíľkový závrat. No a som padol na zem," vyjadril sa nám v rozhovore Harabin.

Otras mozgu a zlomené rebro

Prvotné informácie hovorili o tom, že Štefan Harabin dostal infarkt. Ten sa však napokon nepotvrdil, aj napriek tomu má na hrudi monitorovací prístroj, ktorý ho napriek dobrým výsledkom nepretržite sleduje. V Bratislave navyše absolvoval celý rad lekárskych vyšetrení, ktoré majú potvrdiť alebo vylúčiť ďalšie komplikácie v jeho zdravotnom stave.

Počas nevoľnosti vo Viedni totiž Harabin spadol zo schodíkov, keď nastupoval do lietadla. Utrpel otras mozgu a zlomiť si mal tiež jedno rebro. Nám sa podarilo nakrútiť so šéfom Najvyššieho súdu rozhovor. V ňom priznáva, že za jeho stav na letisku môže viacero faktorov.

"Som veľa pracoval do noci, pripravoval som si materiály na cestu. Ráno som vstával... Asi k tomu pridal aj stres z cesty, ponáhľali sme sa. Ešte pred odchodom na palubu som išiel na toaletu a dostal som potom chvíľkový závrat... No a som padol," popisuje chvíle, na ktoré si pamätá Harabin.

Cesta do Čile s manželkou sa nekonala

Šéf Najvyššieho súdu mal pôvodne namierené do Čile na konferenciu ministrov spravodlivosti. Cestovať mal aj v spoločnosti manželky. No správy o tom, že s ním letela za štátne peniaze dementoval. "Toto už je ako trápne. Ja si všetky cesty manželky platím zo súkromných peňazí," prezradil.

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy