Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Zimné kúpanie vo Váhu si užil aj poslanec Ivan Mikloš
Zdielať na

Zimné kúpanie vo Váhu si užil aj poslanec Ivan Mikloš

9 / ročný chlapec vošiel do ľadovej vody, ktorá mala len jeden stupeň! Na brehu ho pritom sledovala jeho rodina. Išlo totiž o tohtoročného najmladšieho ľadového medveďa. Poriadne prekvapil aj poslanec a bývalý minister Ivan Mikloš. Potúžil sa, vyzliekol, nasadil si medvediu čiapku a taktiež spolu s desiatkami otužilcov vošiel do Váhu.

Každé ráno si dá jedno poldeci

Štefánskou tradíciou je pre 63 odvážlivcov ponoriť sa za účasti desiatok zvedavých divákov do ľadového Váhu. "Žena si myslí, že som nešiel plávať, ale že som išiel za babami," hovorí ľadový medveď Miroslav. Prekvapil aj bývalý minister financií Ivan Mikloš. Ten sa totiž v plávkach objavil v dave otužilcov s bielou čiapkou s tvárou ľadového medveďa.

"Začal som na jeseň chodiť v Bratislave, teraz sme na chalupe, čo je neďaleko, dozvedel som sa, že to tu je, tak som prišiel," hovorí Mikloš. Neprekáža, že voda má jeden stupeň. Otužovanie a jeden poldecáčik pred plávaním všetko vyriešili. "Každé ráno si dávam jeden, keď som na chalupe teda, takže dneska, tak ako každé ráno, teda jeden," priznal poslanec.

Hasiči prísť nemuseli

A tak smelo preplával až na druhý breh! 9-ročné medvieďa Jakub sa do vody vrhol spolu so svojimi staršími medveďmi. "Dobrá, keby že nie je taká studená, ale chcel by som ísť zase za chvíľku," povedal Jakub. "Som veľmi rád, že všetci doplávali, hasiči nemuseli prísť, pri jednostupňovej vode a príjemnom teple vonku, kde sú len 4 stupne," dodal organizátor Martin Valo.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články