Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vianoce sa blížia. Doprava zažije veľký nápor...
Zdielať na

Vianoce sa blížia. Doprava zažije veľký nápor...

V piatok poobede sa začnú školákom prázdniny - a zrejme aj veľké presuny Slovákov. Plné budú cesty, autobusy i vlaky. Zisťovali sme teda, ako to vyzerá s obsadením spojov.

Lístok na autobus asi už nekúpite

Ak by ste chceli ísť autobusom, radšej to ešte zvážte. V smere na východ kúpite už len zopár lístkov. "Čo sa týka cestovania na stredné Slovensko, dopredávajú sa posledné miesta pred cestou. Takže tam je väčšia šanca zakúpiť si ešte cestovný lístok," potvrdila hovorkyňa autobusovej spoločnosti Eva Vozárová. Autobusová doprava sa zatiaľ nebude posilňovať. Pre zvýšený záujem sa tak stalo ale na medzištátnych linkách.

Poslední zábudlivci ešte stále majú reálnu šancu kúpiť si lístky na vlak. Údaje o ich vypredaní nájdete aj na stránke železničnej spoločnosti. Takisto môžete navštíviť ich facebookovú stránku alebo zavolať na kontaktné centrum.

Lístky na piatkové vlaky sú takmer na 100% vypredané. Ešte pár ich zoženiete v IC Gerlach v druhej triede. O niečo lepšie sú na tom sobotné spoje. Večerný IC vlak smerom do Košíc je obsadený na 62%. "Nakoľko stále tieto vlaky posilňujeme tak je možné, že v jeden deň je vlak obsadený a na druhý deň sa objaví, že sú tam voľné miesta," povedala hovorkyňa ZSSK Zuzana Červená. 

Na cestách buďte ohľaduplní...

Tí, čo sa rozhodli cestovať autom, by sa mali vyzbrojiť plnou nádržou v prípade kolón, dostatkom tekutín a dávkou trpezlivosti. Najväčší nápor sa očakáva v piatok poobede. V strehu budú aj policajti. Tí  zvýšia dohľad na cestách počas vianočných sviatkov ale aj na prelome roka.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy