Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Zabíjačka pri električkovej trati? Áno, v bratislavskej Dúbravke!
Zdielať na

Zabíjačka pri električkovej trati? Áno, v bratislavskej Dúbravke!

Už sa to začalo - predvianočné zabíjačky! Predpokladáme, že uplynulý víkend bola v každej dedine na Slovensku minimálne jedna. Na dedinách je to typické. Keby sa však konala zabíjačka v meste, a to priamo v hlavnom meste, to by vás už asi zaskočilo, však? Zakáľať svinku v blízkosti električkovej trate je, prinajmenšom, kuriózny pohľad!

Je sobota, sedem hodín ráno. Po bratislavskej Dúbravke sa začína šíriť zabíjačková vôňa! Pán Stano, ktorý je Dúbravčan, si totiž povedal, že aj mestskí ľudia majú právo prežiť zabíjačkovú atmosféru, a tak kúpil tohto 216 kilového fešáka!

V Dúbravke vzniká pekná tradícia

Hovorí Stanislav Kováčik: "Minulý rok sme začali – to bolo prvýkrát a budeme mať tradíciu každý rok, toto je už druhý ročník, ktorý robíme pre všetkých Dúbravčanov." Tí si mohli pochutiť na rôznych špecialitách. "Hurky, klobásy, tlačenka, oškvarky, masť..." A veru, záujemcov bolo dosť, tešili sa na zabíjačkovú kapustnicu, tlačenku, či jaternice.

A samozrejme, k dispozícii bolo aj niečo na potuženie! Tú mastnotu treba predsa niečím zapiť. Na každom kroku bolo badať, že nielen zabíjačka na dedine, ale aj tá v meste dokáže mať dvoje čaro.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Zabíjačka_klobásy

isifa.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy