Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Úplatný lekár! Policajti ho zbalili priamo v ordinácii
Zdielať na

Úplatný lekár! Policajti ho zbalili priamo v ordinácii

V Nitre mali policajti zatknúť doktora priamo v jeho ordinácii. Má ísť o obvodného lekára na sídlisku Klokočina. Pravdepodobne je príčinou zatknutia vyšetrovanie prijímania úplatkov od ľudí, ktorí vďaka nemu zneužívali sociálny systém.

PN-ky na predaj

Svedkovia z polikliniky vravia, že lekár bol známy tým, že k nemu chodievali Rómovia, ktorým vypisoval takzvanú práceneschopnosť. Keďže ale ide o známeho doktora, nikto sa neodvážil potvrdiť to otvorene.

Lekára mali zatýkať priamo v jeho ordinácii. Odtiaľto ho predviedli pred sudcu, ktorý rozhodoval o jeho väzbe. "Sudca rozhodol o vzatí obvineného Petra H. do väzby. Dôvodmi väzby sú podozrenie z ovplyvňovania svedkov a z pokračovania v trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková.

Polícia zatiaľ mlčí

Na prípade má pracovať priamo útvar Policajného prezídia. Svoje zistenia zatiaľ nechceli bližšie konkretizovať, ale podľa našich informácii by malo ísť o podozrenie z trestného činu prijímania úplatku. V ordinácii lekára sme ešte zastihli ešte zastihli sestričku. Tá nám ale povedala, že o zatknutí doktora nič nevie.

Svedkovia z polikliniky nám povedali, že podozriví pacienti chodievali k lekárovi pravidelne pre potvrdenie, že sú práceneschopní. To im údajne pomáhalo čerpať sociálne dávky. Po tom, ako ho sudca vzal do väzby, podal lekár na súde sťažnosť.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

www.imt.ie/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy