Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Úplatková revolúcia. Keď sa peniaze nezmestia do obálky...
Zdielať na

Úplatková revolúcia. Keď sa peniaze nezmestia do obálky...

Po českom poslancovi Davidovi Rathovi tu máme ďalší korupčný škandál. Tentokrát v Chorvátsku. Bývalý premiér Ivo Sanader mal za odmenu súhlasiť s kúpou predraženej budovy. Ratha a bývalého chorvátskeho premiéra spája nielen korupcia samotná, ale aj zaujímavý spôsob, ako úplatok prevzali. Hľadali sme preto spôsoby, ako rafinovane ľudia dokážu preberať úplatky.

Kto hľadá nájde a pán bývalý premiér našiel, a to miliónový výnos z dohodnutého podvodu v prepravke na mäso.

Z vína peniaze

Rovnako originálne si úplatok prebral aj poslanec a bývalý minister zdravotníctva v Českej republike David Rath. O to väčšie "prekvapenie" to pre neho bolo, keď namiesto siedmich fliaš vína objavil v škatuli peniaze. Človek ak chce, vymyslí kadečo.

Úplatky, úplatky, úplatky

Život však ponúka aj oveľa jednoduchšie riešenia. Úplatok sa tak často skrýva tam, kde by sme to najmenej čakali. Ľudia sú pri vymýšľaní miest naozaj kreatívni.  Aj keď sa ešte stále nosí v bonboniére alebo v obálke. Mohli by ste ho hľadať aj na takom pracovnom stole. Kto by sa však v tých papieroch prehraboval, povedal si zrejme jeden slovenský lekár. Jeho pacienti mu tak pekne vkladali peniažky do kalendára na stole.

"Niektorí ľudia to už ako keby majú v krvi, berú to absolútne normálne," skonštatoval psychológ Karol Kleinmann.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

www.imt.ie/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy