Skoro jasno
13°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Európske milióny na riešenie rómskej otázky sa údajne stratili
Zdielať na

Európske milióny na riešenie rómskej otázky sa údajne stratili

Európske peniaze na riešenie rómskej otázky sa vraj stratili. Tvrdí to predseda rómskej únie na Slovensku. Ide vraj o milióny vynaložené na projekty, ktoré boli zbytočné alebo sa neuskutočnili vôbec.

Za hranie na počítači 100 tisíc eur?

Po niekoľkých tlačovkách politických strán a ministerstiev sa o slovo prihlásili aj samotní Rómovia. Tí najnovšie tvrdia, že peniaze, ktoré boli určené na riešenie rómskej otázky, sa doslova vytunelovali. Hovoria dokonca o projektoch, keď rôzne organizácie údajne vyslali svojich ľudí do rómskych osád a v rámci ich začleňovania do spoločnosti učili rómske deti hrať sa na počítačoch. No a za takýto trojdňový kurz si potom napríklad od štátu vypýtali aj 100 tisíc eur.

Kam sa rozkotúľalo 200 miliónov!?

Od Európskej únie sme vraj dostali na podporu rómskej kultúry a na integrovanie sa Rómov do práce približne 200 miliónov eur. No aj podľa splnomocnenca vlády pre rómsku problematiku množstvo týchto peňazí bolo využitých neefektívne a vôbec nešli na Rómov. My sa tak teraz pokúšame zistiť, kde vlastne všetky tieto peniaze naozaj skončili.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU ZADARMO.

Vajda_Marián_Gunár_K. Podhradie

isifa.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy