Oblačno
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Pobúrený syn. Na matkinom hrobe našiel cudzie meno
Zdielať na

Pobúrený syn. Na matkinom hrobe našiel cudzie meno

Muž z Bošian našiel na pomníku svojej matky tabuľku s iným menom. Pobúrilo ho to natoľko, že okamžite podal na polícii trestné oznámenie. Vraví, že ten, kto tam tabuľku nalepil bez jeho vedomia, znesvätil miesto odpočinku jeho matky. Tá je v hrobe pochovaná už 25 rokov. Rodina, ktorá tabuľku dala osadiť namieta, že hrobové miesto kedysi patrilo im.

Cudzie meno na hrobe

Pán Juraj vraví, že sa počas týchto sviatkov cíti mimoriadne rozhorčený. Na hrobe svojej matky totiž zrazu našiel tabuľku s úplne iným menom. "Ja som myslel, že infarkt dostanem, zneuctili pietne miesto mojej mamy," povedal syn nebohej Juraj Ferenčík.

Chlapček ležal v hrobe skôr

Rodina, ktorá tabuľku dala osadiť povedala, že pred 80 rokmi tam bol pochovaný ich malý chlapček a teraz chceli aby po ňom ostala spomienka. "Pôvodný hrob bol náš, bol tam pochovaný malý Ďurko Červeňanský, až po rokoch rokúcich sa tam pochovala jeho matka, s dovolením," hovoria chlapcove príbuzné.

Namietajú, že oni dali súhlas, aby na toto miesto bola pochovaná matka pána Juraja. Tabuľku im povolil osadiť Jurajov brat. Pán Juraj ale vraví, že ak chcú mať takúto spomienku, nech si ju umiestnia na svoj pomník.

Syn žiadnu tabuľku nechce

"Aký je rozdiel pol metra od toho, či spinká tu na hrobe mojej matky, alebo spinká na rodinnom pomníku Červeňanských," pýta sa Juraj Ferenčík. Rodina, ktorá osadila tabuľku, mu na to odkázala, že môže byť vôbec vďačný, že mu dovolili do ich hrobu pochovať matku.

Prípad rieši polícia

Juraj trvá na tom, aby tabuľku s menom človeka, ktorý bol v tomto hrobe pochovaný pred jeho matkou, odstránili na vlastné náklady. Prípad je teraz v rukách policajného vyšetrovateľa. "V súvislosti s touto udalosťou sme prijali trestné oznámenie, ktoré vyšetrujeme ako podozrenie z poškodzovania cudzej veci," priblížila nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články