Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Žena (64) prekliala tehotnú ženu. Hrozí jej za to pokuta!
Zdielať na

Žena (64) prekliala tehotnú ženu. Hrozí jej za to pokuta!

Šesťdesiatštyriročná invalidná dôchodkyňa si nedávala pozor na jazyk a teraz jej hrozí pokuta takmer 100 eur. Veľmi nevhodným spôsobom počas hádky zakliala mladú tehotnú ženu, ktorá mala o dva dni rodiť.

Hádky pre parkovacie miesto

Spor nastal pre parkovacie miesto. Patrí zdravotne ťažko postihnutej pani, ktorá však nemá auto. Podľa obyvateľov bytovky je miesto málo využívané a oni nemajú, kde parkovať. Susedia sa pohádali a dôchodkyňa tehotnú susedu prekliala. Všetkých to omráčilo. Žena mala o dva dni rodiť.

"Bol to pre nás veľký šok, nikto sme nečakali, čo vlastne pani povie, čo jej vyjde z úst a vyšlo, že chce, aby dotyčnej pani K. ochrnuli nohy, aby po pôrode ostala na vozíčku," potvrdila kamarátka tehotnej ženy. Invalidná dôchodkyňa sa bráni, vraj v zlosti povie človek hocičo.

Žena mala rodiť

Budúca mamička išla na políciu. Tento spor bude riešiť obvodný úrad, ktorý môže udeliť pokutu až do výšky 99 eur. O trestný čin v tomto prípade nejde. "Náš právny poriadok pozná len trestný čin nebezpečného vyhrážania, to znamená, že ak sa niekto vyhráža dotyčnej osobe smrťou alebo ujmou na zdraví, je potrebné, aby sa osoba vyhrážala, že tú ujmu spôsobí sama," myslí si právnik Tomáš Kohút.

Všetko napokon dopadlo dobre. Mamička spolu s dcérkou sú zdravé ako buk. A takisto aj spor o parkovacie miesto bude vyriešený čoskoro. "Predpokladám, že už na budúci týždeň im bude doručené rozhodnutie," potvrdil hovorca Dolného Kubína Jozef Kaščák.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy