Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Staroľubovniansky školský dvor bol plný kondómov a fliaš
Zdielať na

Staroľubovniansky školský dvor bol plný kondómov a fliaš

Fľaše od alkoholu, kondómy, použité dámske hygienické potreby alebo aj výkaly či zvratky. Presne takto mohli hromžiť rodičia školákov v pondelok ráno po nástupe detí do školy. Toto všetko po sebe totiž zanechali návštevníci areálu jednej zo základných škôl v Starej Ľubovni po víkendovom jarmoku.

Dvor musel upratovať školník

Jarmok sa uskutočnil priamo na školskom dvore. Rozhodol o tom magistrát mesta. "Každopádne sa v takomto prípade čosi poškodí, prípadne znečistí," vysvetlil riaditeľ základnej školy na Levočskej ulici Mikuláš Hreško.

Nakrúcali sme v pondelok ráno. Do príchodu žiakov malo byť mestskými pracovníkmi všetko upratané. Nestalo sa tak. V areály školy boli fľaše od alkoholu, použite dámske hygienické potreby, výkaly a zvratky. Upratovať tak musel školník.

Školu budú zrejme pokutovať

Regionálna hygienička bola zhrozená, keď sme jej o tomto probléme povedali. Netušila, že sa ide školský areál meniť na zábavný park. "Regionálny úrad verejného zdravotníctva sa tak nemal možnosť k veci vyjadrovať," potvrdila hygienička Mária Salamonová.

Primátor Starej Ľubovne Michal Biganič je v tomto prípade naozaj bezmocný, pozemok patrí mestu. Na kontrolu do areálu sa pobrali aj hygienici. Paradoxne pokutu dostane škola, aj keď vlastne za nič nemôže. Sankcia sa v takýchto prípadoch pohybuje od 165 do takmer 17 000 eur.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy