Skoro jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Stále chýbajú učebnice. Školy ich mali dostať do konca septembra
Zdielať na

Stále chýbajú učebnice. Školy ich mali dostať do konca septembra

Problém s nedostatkom učebníc je stále horúcou témou. Učitelia nemajú z čoho učiť! A preto musia školy improvizovať. Ministerstvo školstva však prisľúbilo, že by mali do konca septembra dostať aspoň 19 z 36-tich zazmluvnených učebníc. Ako svoj sľub dodržali?

Pod Tatrami sú finančne gramotní

Na niektorých školách mali deviataci k dispozícii len slovenský jazyk. Niekde dokonca nemali jedinú učebnicu. Učitelia museli poriadne improvizovať. Zrodili sa tak aj celkom zaujímavé predmety. Napríklad deviataci na východe Slovenska majú výchovu k manželstvu a rodičovstvu, pod Tatrami sa zasa učia finančnej gramotnosti.

V Bratislave vyučujú z videoporojekcie

"Rezort školstva zazmluvnil 19 učebných textov, ktoré budú v priebehu septembra distribuované do škôl," povedal na začiatku septembra hovorca ministerstva školstva MIchal Kaliňák.

V niektorých bratislavských školách zasa učitelia chýbajúce učebnice nahradili internetom. Vyučuje sa z videoprojekcie a okrem toho si učitelia pripravujú materiál aj doma. Otázkou na ministerstvo školstva teda ostáva, dokedy budú musieť žiaci ako aj učitelia ostať v takomto núdzovom kreatívnom režime? "Niektoré učebnice sa ešte stále distribuujú a s ďalšou distribúciou začíname aj budúci týždeň," takto znelo vyjadrenie ministerstva školstva. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy