Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Učebnica s Obamovými prejavmi sa stala v Japonsku bestsellerom
Zdielať na
Zahraničie

Učebnica s Obamovými prejavmi sa stala v Japonsku bestsellerom

Mnohých japonských poslucháčov Obamove prejavy dokážu rozplakať

Za posledné dva mesiace sa predalo viac ako 400.000 výtlačkov, čo sa na japonskom knižnom trhu považuje za veľký úspech.

Učebnica, ktorá obsahuje aj japonské preklady textov a CD disk so zvukovými nahrávkami, vyvolala bezprecedentnú odozvu. O knihy s prejavmi vlastných politikov Japonci v minulosť neprejavili záujem. Ďaleko za Obamom v minulosti zaostala aj japonská verzia prejavov Georgea W. Busha. 

Popularita učebnice sa dá vysvetliť oduševnením, ktoré mnohí Japonci venujú štúdiu angličtiny. Podľa japonských vydavateľov sú príhovory politikov výbornou jazykovou pomôckou, pretože obsahujú ľahko zapamätateľné slová. Obamove vystúpenia navyše obsahujú silný emocionálny náboj.

"Jeho prejavy sú veľmi dojímavé. Používa zvraty ako 'áno, môžeme', 'zmena', 'nádej', ktoré sa môžu naučiť naspamäť dokonca aj Japonci," vysvetlil uviedol Juzo Jamamoto z vydavateľstva Asahi Press. 

Mnohých japonských poslucháčov Obamove prejavy dokážu rozplakať aj napriek tomu, že im poriadne nerozumejú. Pre veľký úspech vydavateľstvo pripravuje druhý diel učebnice, ktorá bude obsahovať aj dnešný Obamov inauguráčný prejav.


Zdielať na

Najčítanejšie správy