Oblačno
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Británia reaguje. Boj o slovenské deti v tamojších médiách
Zdielať na

Británia reaguje. Boj o slovenské deti v tamojších médiách

Prípad pochybných adopcií slovenských detí sa dostal už aj do britských novín. The Daily Telegraph, Wall Street Journal. Aj tieto periodiká informujú o tom, čo sa na Slovensku deje.

The Daily Telegraph: Slovenská vláda je znepokojená

Už v našom mimoriadnom programe o adopciách Ivana Boórová upozornila na novinára Christophera Bookera. Vo svojom článku píše o tom, že sa medzi krajinami rozohrala veľká právna bitka. "Slovenská vláda je veľmi znepokojená nad fungovaním britského sociálneho systému a zrejme sa obráti na Európsky medzinárodný súd pre ľudské práva v Štrasburgu," píše sa v The Daily Telegraph.

Wall Street Journal: Utajené súdy

Stránka Wall Street Journal napríklad píše, že Slovensko ako krajina s početnou komunitou na ostrovoch, veľmi citlivo reaguje na správy o adopciách. "Britské súdy nebudú komentovať rozhodnutia o pestúnskej starostlivosti, pretože súdy sú v týchto prípadoch utajené," píše The Wall Street Journal.

The Daily Mail: Slovensko nahlas kričí!

V poslednom článku denníka The Daily Mail autor Daniel Miller píše o tom, ako sa slovenská babka súdi s Britániou o svojich vnukov. V komentároch pod článkom cítiť nielen podporu jej, ale aj kritiku sociálneho systému v Británii. "Jediný dôvod, prečo súd povolil odvolanie je to, že je tu jedna krajina, ktorá nahlas kričí. Inak by sme sa o tom nikdy ani nedozvedeli."

Všetko o pochybných adopciách detí si môžete prečítať TU.

noviny.sk

Súvisiace články