Polojasno
22°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Matky nechcú deti posielať do školy. Učiteľky ich vraj bijú!
Zdielať na

Matky nechcú deti posielať do školy. Učiteľky ich vraj bijú!

Naše deti bijú učiteľky! S týmto šokujúcim tvrdením prišli matky prvákov z podtatranskej obce Hranovnica. Riaditeľka školy si to nemyslí. Mamičky si vraj vymýšľajú.

Riaditeľka sa učiteliek zastáva

Problém si nakoniec mamičky spolu s riaditeľkou vysvetľovali zoči voči priamo pred jojkárskou kamerou. "Učiteľka im ukazuje palicu a tou palicou bije po lavici a potom je moje dieťa vystresované," tvrdí jedna z matiek. A pridávajú sa aj ďalšie mamičky.

Riaditeľka hranovnickej školy tieto obvinenia absolútne odmieta. "Ja si stojím za výchovno-vzdelávacímí metódami svojich učiteľov," tvrdí riaditeľka Mária Škovierová.

Pedagógovia navrhli stretnutie s matkami priamo pred našimi kamerami a v riaditeľni sa strhla ostrá hádka. Podľa matiek je prísne už aj to, že učitelia nútia prvákov, aby po sebe upratovali. Ak sa správanie pedagógov nezmení, sú rozhodnuté nechať svoje deti doma. 

Rodičia môžu prísť o dávky

"Ak má dieťa viac ako 15 hodín mesačne, v tom prípade môže byť rodičom siahnuté na rodinné prídavky. To je tam niekoľko veľmi silných postihov," hovorca Ministerstva školstva Michal Kaliňák.

Riaditeľka nakoniec pozvala nespokojné mamičky, aby prišli do školy vo štvrtok a aby sa spolu s pedagógmi podieľali na vyučovaní aj na dozore počas prestávky.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy