Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Ministri prerušili rokovanie o investičných stimuloch
Zdielať na

Ministri prerušili rokovanie o investičných stimuloch

Ministri na stredajšom rokovaní vlády prerušili rokovanie o poskytnutí stimulov pre deväť podnikov, ktoré ich mali dostať vo forme daňových úľav v celkovej hodnote vyše 101 mil. eur. Ako informoval šéf rezortu financií Peter Kažimír, ministri si vyžiadali ešte ďalšie doplňujúce informácie a vybrané body prerokujú na budúcom zasadnutí.

Jedno rokovanie je málo

"Neteším sa žiadnym stimulom, na druhej strane si treba uvedomiť, že v čase prognózovaného poklesu hospodárskeho rastu má vláda veľmi málo nástrojov, aby tento rast mohla stimulovať," povedal Kažimír. Investičný stimul je podľa neho jedným zo zákonných prostriedkov, ako vytvoriť a zachovať pracovné miesta. "Jedno rokovanie môže byť málo na to, aby vláda dospela k jednoznačnému záveru,“ doplnil.

Minister hospodárstva Tomáš Malatinský zdôvodnil výber firiem, ktorým majú stimuly pomôcť tým, že sú už na slovenskom trhu etablované, v predchádzajúcich investíciách boli úspešné a vedeli plniť svoje záväzky. "My tieto firmy považujeme za spoľahlivé,“ uviedol Malatinský. "Bohužiaľ, to rozloženie firiem, ktoré pracovné miesta vytvárajú, nie je také, ako by sme si želali,“ dodal.

Špeciál Bez detí neodídem II. a následnú diskusiu odvysiela televízia PLUS v stredu 19. septembra od 20- tej.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy