Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Šéf europarlamentu: Slovensko je vzorná krajina
Zdielať na

Šéf europarlamentu: Slovensko je vzorná krajina

Slovensko je vraj vzorom pre mnohé krajiny eurozóny. Toto sú slová šéfa Európskeho parlamentu, ktorý v utorok prvý raz v histórii rečnil v našej Národnej rade. Niektorí opoziční poslanci však po jeho prejave iba skonštatovali, že Keď vtáčika lapajú, dobre mu spievajú. Sú presvedčení o tom, že vyššia forma integrácie urobí zo Slovenska neslobodnú krajinu.

Obdivujem vašu postavu

Slovami chvály šéf europarlamentu nešetril. "Slovensko si zaslúži rešpekt Európy za svoju solidaritu. Ste jeden z najšportovejších premiérov, ktorých v EÚ máme. Ja s mojou večnou nadváhou vždy obdivujem Vašu postavu," hovorí šéf europarlamentu Martin Schulz predsedovi Robertovi Ficovi. 

"Dá sa povedať, že hovoríme o priateľstve," tvrdí Fico.Martin Schulz je nemecký socialista, ktorý sa až nápadne podobá na nášho europoslanca Borisa Zalu. Prezident i premiér ho privítali vrúcne, tak ako sa patrí. Teda aj s červenými kobercami.

Ide o falošnú solidaritu

V parlamente, kde eurošéf rečnil však už atmosféra až taká priateľská nebola. "Únia potrebuje silný rozpočet. Je to dobrý stimul na štart. Sedemnásť národných vlád je prekážkou hospodárskeho rozvoja," dodáva Schulz. Opoziční poslanci označili slová Martina Schulza za falošnú solidaritu. Liberáli volajú po referende.

"Pýtame sa, či bude bohatstvo lepšie rozdelené, keď Slovensko bude zachraňovať všetky možné nezodpovedné krajiny a zároveň tu u nás doma vláda, ktorá si hovorí sociálna bude šklbať ľudí," hovorí predseda SaS Richard Sulík. "Ostro nesúhlasím s tým, aby sme sa spoliehali na nejaký supereurópsky rozpočet, a už vôbec nie, aby sme rušili našu hospodársku vládu," tvrdí zase predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo.

Únia bude garantovať peniaze z eurofondov

Predseda Európskeho parlamentu Slovensko ubezpečil, že Brusel nezabudol na obete, ktoré sme museli priniesť na oltár neposlušných krajín. Vraj dohliadne, aby nám Únia garantovala peniaze z eurofondov.

Špeciál Bez detí neodídem II. a následnú diskusiu odvysiela televízia PLUS v stredu 19. septembra od 20- tej.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy