Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Život je krásny! Martinko (4) a Samko (2) dostali druhú šancu
Zdielať na

Život je krásny! Martinko (4) a Samko (2) dostali druhú šancu

Svetlo na konci tunela. Tak sa dá interpretovať rozhodnutie britského súdu, ktorý dal Slovenke Ivane Boórovej a jej deťom druhú šancu. Neznamená to však, že deti dostane späť, ale súd obnoví konanie o adopcii Martinka (4) a Samka (2). Stalo sa tak v deň, keď sa v Bratislave a v Košiciach uskutočnilo podporné verejné zhromaždenie.

Lietadielka ako body

Niekoľko stoviek ľudí sa zišlo pred britskou ambasádou na Panskej ulici, aby podporili Ivanu Boórovú a jej deti Martinka a Samka. Kým ona momentálne sedí na súde, ľudia prišli pred ambasádu s papierovými lietadielkami.

Keďže jedno lietadlo znamená bod pre Martinka a Samka. Tak ako vo filme Život je krásny, kde otec so svojim synom v koncentračnom tábore zbierali body na záchranu. Takú istú hru rozohrala aj Ivana Boórová so svojimi deťmi. Pozrite si video.

Martinko mal dva roky

Bývalá rehoľná sestra Ivana Boórová nezneužívala miestny sociálny systém, ale poctivo a tvrdo pracovala. Ako opatrovateľka v domove pre demenciou postihnutých starých ľudí. V Británii sa manželom narodili dvaja krásni synovia. Všetko pripomínalo dokonalú idylku. Nočná mora začala až banálnym vyšetrením v nemocnici...

Starší syn Martin mal vtedy dva roky a zdravotné problémy. Zápal na genitáliách. Ivana s ním preto išla k lekárovi a tam sa začal ten neuveriteľný kolotoč. "Vo štvrtok večer začali s tým, že to nie je iba zápal. Že to vyzerá na úmyselné zranenie dieťaťa. Tým, že je to na genitáliách, ono to vyzerá na nejaký sexuálny motív," tvrdí babka Samka a Martinka.

Ivana sa nestihla spamätať z obvinenia manžela a bola bez detí. Sociálni pracovníci zisťovali, či nemá niekoho vierohodného, komu by mohla zveriť deti. Obrátila sa tak ich pastora. "Bola v telefóne veľmi rozčúlená, najprv som nerozumel, čo hovorí. A potom prišiel niekto zo social service a vysvetlil mi, čo sa deje. A my sme pomohli. Moja žena a ja. Samozrejme," spomína pastor Kurt Van Fossan.

Všetko o pochybných adopciách detí si môžete prečítať TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy