Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Alkohol na oslavách. Reštaurácie nepovoľujú vlastný alkohol
Zdielať na

Alkohol na oslavách. Reštaurácie nepovoľujú vlastný alkohol

Škandál s pančovaným alkohol nezasiahol len Českú republiku, ale už aj Slovensko. V Prešove museli v nedeľu hospitalizovať osem ľudí. Z toho minimálne štyria sa priotrávili. Hlavu v smútku majú aj ľudia, ktorí nadchádzajúci víkend pripravujú svadby či oslavy v rôznych kútoch Slovenska.

Dohoda bola možná

Až doteraz niektoré reštaurácie bežne umožnili svojim klientom to, že si na svadbu, krst či päťdesiatku, do ich zariadenia mohli priniesť nielen svoje domáce pálenky a aj vlastne destiláty nakúpené kdekoľvek a od kohokoľvek. Teraz je to problém v reštauráciách najmä v pohraničí s Českou republikou. Niektoré hostince dovolia svadobčanom priniesť maximálne tak svoje vlastné víno. 

Zákaz vlastného alkoholu

Otravy alkoholom neznámeho pôvodu však staré dobré zvyklosti menia. A fľaše s destilátmi z ulice, hosťom priniesť mnohé podniky už nedovolia. Aspoň nie teraz. "Mohlo sa. Pokiaľ sa dohodli s vedúcim, či si môžu niečo doniesť, tak si mohli doniesť," hovorí čašníčka Vladimíra.

"S alkoholom je to momentálne robené tak, že všetok alkohol ide od nás. Normálne zavretý, kolkovaný," uviedol manažér reštaurácie Juraj Smolka. Pani Jozefína chystá svadbu už túto sobotu pre svoju dcéru. Ničoho sa neobáva a svadobčanom ponúkne len kvalitný alkohol. Dokonca aj víno z Moravy. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy