Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Do peňaženky budeme mať opäť hlbšie...
Zdielať na

Do peňaženky budeme mať opäť hlbšie...

Šetriť, šetriť, šetriť... Slovo, ktoré sa stáva samozrejmosťou. Napriek tomu je náš štát stále v obrovskom mínuse. Strana Smer rýchlo predkladá rôzne opatrenia na ozdravenie verejných financií, ktoré vraj pocítia len bohatí, opozícia však hovorí o ranách istoty pre bežných ľudí.

Vládna strana už odhlasovala, že mnohým ľuďom sa zvýšia odvody do sociálnej či zdravotnej poisťovne, oslabila sporenie v druhom pilieri a čoskoro ide mnohým dvíhať dane z príjmu. Už na najbližšej schôdzi parlamentu, ktorá sa začne budúci týždeň, budú ďalšie návrhy, ktoré časť ľudí pocíti vo svojich peňaženkách.

Opozícia kritizuje

Príde napríklad novela zákona o správnych poplatkoch a novela o zvýšení spotrebnej dane z tabakových výrobkov.

Opozícia vládny Smer ostro kritizuje, že ľuďom pred voľbami sľubovali istoty a teraz najmä tým usilovným a pracovitým rôznymi spôsobmi berie peniaze z vrecka.

Podľa poslanca SaS, Martina Poliačika „Smer nie je schopný šetriť na sebe, štátny deficit stúpa, necítime žiadne úspory vo výdavkoch štátnej správy a namiesto toho ide vládna strana ošklbať väčšinu obyvateľov štátu.“

Výhrady voči šetriacim praktikám má aj podpreseda SDKÚ-DS,  Ivan Štefanec: "Smer jedno hovorí a iné robí. hovorí, že jeho opatrenia sa dotknú len bohatých, pocítia to však všetci ľudia.“

Uťahovanie opaskov pokračuje

Štátny tajomník ministerstva financií, Peter Pellegrini hovorí, že vládny Smer je v neľahkej situácii, ale v ozdravovaní štátnej kasy chce pokračovať.

 V dohľadne je už ďalší návrh, ktorý má pomôcť ozdraviť verejné financie, ktorý sa však nebude páčiť bežným ľuďom. To nazvalo ministerstvo financií regulačná daň z automobilov. Ľudia by podľa výkonu motora mali zaplatiť za auto od 30 do takmer 3000 eur.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy