Jasno
12°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Šetrí sa, kde sa len dá. Utiahnu si opasky aj politické strany?
Zdielať na

Šetrí sa, kde sa len dá. Utiahnu si opasky aj politické strany?

Vláda šetrí, kde sa len dá, a vyžaduje to aj od nás, občanov. Najnovšie sa hovorí o sankcionovaní bánk, ak prenesú bankovú daň do poplatkov klientov. Lenže ozvali sa už aj hlasy o tom, že keď my, tak potom spravodlivo aj vy. Myslíme tým politické strany. Ako k tomu pristúpia, je otázne.

Naposledy v roku 2010...

Naposledy si politické strany ukrajovali zo svojich rozpočtov v roku 2010. Peniaze mali byť použité na konsolidáciu po povodniach. Teraz, keď šetria dohodári, živnostníci, zamestnanci aj banky, otázka šetrenia strán je na mieste opäť.

"Návrh, ktorý bol predložený do parlamentu, hovoril o tom, že strane, čo získala vo voľbách viac ako 10 percent, sa má krátiť príspevok zo štátneho rozpočtu o 10 percent, myslím," komentoval premiér Robert Fico. Tento návrh pritom priniesla strana Sloboda a solidarita. Keď sa ale pozrieme na výsledky volieb, šetrenie sa podľa návrhu má týkať len strany SMER...

Paradoxný návrh SaS

"My sme však tento návrh podporili v parlamente. Bez podpory našej strany by nikdy nešiel tento návrh do druhého čítania," upozorňuje Fico.

Nastala teda paradoxná situácia. SaS-ka prišla s návrhom škrtania peňazí strany SMER. Ten to podporil a návrh išiel do druhého čítania. A v tomto momente návrh strana SaS stiahla. S otázkami sme sa obrátili na sulíkovcov, ktorých vyjadrenie je prisľúbené na popoludnie.

Zatiaľ nikto opasok neuťahuje

Podľa posledných výročných správ by pritom bolo z čoho uberať. Len parlamentné strany priznali v minulom roku majetok takmer 8 miliónov eur! Škrtať ale zatiaľ nebude nikto...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy