Skoro jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Smrtiace priecestie. Železničiari tvrdia, že je bezpečné
Zdielať na

Smrtiace priecestie. Železničiari tvrdia, že je bezpečné

V roku 2004 dve mŕtve osoby a minulý týždeň ďalšie dve a okrem toho desiatky iných nehôd bez tragických následkov. To je vizitka železničného priecestia v Nacinej Vsi v Michalovskom okrese. Železnice tvrdia, že pri dodržaní pravidiel, je bezpečné.

Na poľnej ceste závory sú

"Rozhodne by tam mali byť rampy. A už dávno, lebo to nie je prvá havária," hovorí obyvateľka obce. Len o pár metrov ďalej na ďalšom priecestí sa už závory nachádzajú. Koľajnice tu križuje iba poľná cesta. "Na uvedenom priecestí sú podstatne horšie rozhľadové pomery, je to len do 100 metrov. Čo je jeden z rozhodujúcich faktorov na stanovenie stupňa zabezpečenia," povedala hovorkyňa ŽSR Martina Pavlíková.

Treba dodržiavať pravidlá

"Cez pole prechádzajú traktory a také, čo robia tam zem. A viac nič, ďalej už nejde tá cesta," hovorí obyvateľ obce Nacina Ves. Ľudia tvrdia, že to nemá logiku. Železnice oponujú tým, že stačí, aby vodiči na kritickom priecestí dodržiavali pravidlá. "V čase nehody bolo toto priecestie označené výstražnými krížmi a dopravnou značkou stoj, daj prednosť v jazde," dodala Pavlíková.

Dedinčania však hovoria, že v tomto prípade treba urobiť výnimku. Teória tu totiž nefunguje a mŕtvych pribúda. "Rozhľadové pomery na tomto priecestí sú 779 metrov z pohľadu vodiča auta," tvrdí hovorkyňa.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy