Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Čaká nás teplo, hromy a blesky...
Zdielať na

Čaká nás teplo, hromy a blesky...

Na východnom Slovensku, väčšej časti stredného a menšej časti západného Slovenska platila v nedeľu mierna výstraha pred ojedinelým výskytom búrok s krúpami. Hrmenie a blesky však budú podľa meteorológov bežné aj počas nadchádzajúcich dní. Pondelok bude extrémne horúci.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Búrky sa až do nedeľného večera očakávali vo všetkých okresoch Košického, Prešovského a Žilinského kraja, ako aj v časti Banskobystrického a Trenčianskeho kraja. Meteorológovia zo SHMÚ upozorňovali, že s búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky a silný vietor.

Pondelok bude horúci

Meteorológovia hlásia na úvod pracovného týždňa extrémne teplo. Teploty sa majú vyšplhať na 32 až 37 stupňov Celzia. Popoludní sa preto najmä na severozápade očakávajú prehánky a búrky. Na noc by búrky mali zosilnieť a miestami môžu padať aj krúpy.

Cez týždeň sa mierne ochladí

Utorok by mal byť podobne ako ďalšie nadchádzajúce dni už o niečo chladnejší. Teploty by nemali presiahnuť 30 stupňov Celzia. Oblačnosť, ojedinelé búrky možno miestami očakávať aj naďalej, a to až do konca pracovného týždňa.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Ako rozpoznať príchod búrky, keď jej ešte nič nenasvedčuje? Pozrite si reportáž Táni Slivkovej.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy