Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Lesníkova spoveď. Milan prežil (62) útok medveďa
Zdielať na

Lesníkova spoveď. Milan prežil (62) útok medveďa

V okolí obce Kunerad napadol medveď 62-ročného muža. Skúsený lesník hovorí, že do hôr chodí roky, bolo to však prvýkrát, čo sa takto na priamo stretol s medveďom. Aj keď mal pri sebe pušku, nebola mu nič platná.

Medveď mu šiel naproti

Šesťdesiatdvaročný muž sa s viacerými zraneniami lieči v žilinskej nemocnici. Ráno išiel do lesa. Keď vystúpil z auta, začul veľmi blízko rev medveďa. Najprv sa mu zdalo, že maco si to rozmyslel a išiel niekde preč. Lenže, ako sa otočil, zviera bežalo k nemu. 

"Keď prišiel ku mne asi na meter, zdvihol sa a prednými labami na zvalil na zem. Ja som sa bránil puškou, aj ruksakom," spomína si na tento hororový zážitok pán Milan. 

Nepomohla mu ani puška

Medveď ho doškrabal na rukách. Keď sa mu nemohol dostať k hlave, v zúrivosti ho dvakrát pohrýzol do nohy. "Tak som zobral pušku, myslel som, že vystrelím do vzduchu. Zistil som, že mám vzpriečený náboj a že nemám šancu vystreliť," dodal lesník.

"Má zranené stehno, dolné končatiny, jeho stav je stabilizovaný, mimo ohrozenia života," povedala riaditeľka Fakutnej nemocnice s poliklinikou Daniela Bekeová.

Ešte keď bežal do auta,  zviera ho nechcelo pustiť. Nakoniec sa mu podarilo ujsť. Aj keď má za sebou tento nepríjemný zážitok, skúsený horár hovorí, že bude naďalej chodiť do lesa a nebojí sa, že sa mu niečo takéto znova stane.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ/ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy